Home»Muzika»Charlatan de Balkan se vraća u Beograd… Magnifico 15. aprila u Belexpocentru

Charlatan de Balkan se vraća u Beograd… Magnifico 15. aprila u Belexpocentru

3
Shares
Pinterest Google+
Magnifico/ Photo: Promo
Magnifico/ Photo: Promo

Četiri godine posle prvog koncerta u Beogradu, slovenački muzičar Robert Pešut Magnifico, sa gostima, nastupiće 15. aprila u Belexpocentru.

Magnifico važi za jedno od najintrigantnijih imena Slovenije i bivše Jugoslavije, kada je reč o regionalnoj muzičkoj sceni.

Poznat je po eklektičnom zvuku i prepoznatljivom humoru, a poigravanje sa raznovrsnim žarovima postalo je njegov zaštitni znak.

Svoju muziku opisuje kao retro šik, kombinaciju balkan-diskošlagera i džeza.

Komponovao je muziku za više srpskih i slovenačkih filmova, a svakako da je najpoznatija njegova saradnja sa glumcem, režiserom i producentom Draganom Bjelogrlićem.

Autor je muzike za filmove “Montevideo, Bog te video” i “Montevideo, vidimo se”, a tokom ovih projekata sarađivao je sa španskom divom Luz Kasal i srpskim vojnim orkestrom Stanislav Binički. Autor je muzike za seriju “Senke nad Balkanom”.

Magnifico/ Photo: Sergej Bibić
Magnifico/ Photo: Sergej Bibić

Tokom muzičke karijere duge dve i po decenije objavio je 11 albuma i izgradio je svetsku karijeru.

Album “Export/Import” je 2004. objavila izdala izdavačka kuća Sony, a album “Magification” objavljen je za izdavačku kuću Piranha Musik.

Pesme “Samo malo”, “Pukni zoro”, “Hir aj kam, hir aj go”, “Giv mi mani”, “Divna”, “Silvija”, “Pismo kumu (Rambo Rambo)”… rado su slušane i na festivalima poput Szigeta.

Album pod nazivom “Charlatan de Balkan”, na kojem su gostovali Symbolic Orchestra (gudači), Ivan Pavlović Orchestra (duvači), The Frajle (prateći vokali), Oktet Kavsov brat i drugi, objavljen je 2016. godine.

Ulaznice za koncert u Belexpocentru mogu se nabaviti preko Eventim i Gigstix prodajne mreže, po ceni od 1190 dinara za parter i 1790 dinara za VIP.

Previous post

Kakav Mile, strašan Mile... Beogradski bend Trnje objavio spot za pesmu "Mile Bereta"

Next post

Eleven predstavili spot za "Lament" kao podršku za očuvanje šabačkog Doma JNA

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *