Home»Film»OSKAR 2018. “THE SHAPE OF WATHER” apsolutni favorit, ima čak 13 nominacija

OSKAR 2018. “THE SHAPE OF WATHER” apsolutni favorit, ima čak 13 nominacija

3
Shares
Pinterest Google+
Oskar/ Photo: Promo
Oskar/ Photo: Promo

Objavljene su nominacije za 90. dodelu Oskara

Na posebnoj svečanosti objavljene su nominacije za ovogodišnju nagradu Američke akademije za film i nauku. Najviše nominacija pripalo je filmu “Oblik vode” (The shape of the water).

Film Giljerma del Tora “Oblik vode” dobio je čak 13 nominacija, a sledi sa osam nominacija film “Dunkirk” Kristofera Nolana, dok je sedam dobio film “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” Martina MekDonaga.

The shape of Water/Photo: Promo
The shape of Water/Photo: Promo

Za najbolji film nominovani su “Call Me by Your Name”, “Darkest Hour”, “Dunkirk”, “Get Out”, “Lady Bird”, “Phantom Thread”, “The Post”, “The Shape of Water” i “Three Billboards outside Ebbing, Missouri”.

U kategoriji za najbolju režiju su Kristofer Nolan za “Dunkirk”, Džordan Pil za “Get Out”, Greta Gervig za “Lady Bird”, Pol Tomas Anderson za “Phantom Thread” i Giljermo del Toro za “The Shape of Water”.

Za glavnu žensku ulogu nominovane su Seli Hokins (“The Shape of Water”), Fransis Mekdormand (Three Billboards outside Ebbing, Missouri), Margo Robi (“I, Tonya”), Serše Ronan (“Lady Bird”) i Meril Strip (“The Post”).

Za glavnu mušku ulogu nominovani su glumci Timoti Šalame (“Call Me by Your Name”), Danijel Dej Luis (“Phantom Thread),

Danijel Kaluja (“Get Out”), Gari Oldman (“Darkest Hour”) i Denzel Vašington (“Roman J. Israel, Esq.”).

Nominovani su za najbolji originalni scenario: Emili V. Gordon i Kumail Nandžiani za “The Big Sick”, Džordan Pil za “Get Out”, Greta Gervig za “Lady Bird”, Giljermo del Toro i Venesa Tejlor za “The Shape of Water” i Martin Mekdonag za “Three Billboards outside Ebbing, Missouri”.

Za najbolji strani film (van engleskog govornog područja) nominacije su dobili čileanski film “A Fantastic Woman”, libanski “The Insult”, ruski “Loveless”, mađarski “On Body and Soul” i švedski “The Square”.

A Fantastic Woman/Photo: Promo
A Fantastic Woman/Photo: Promo

Nominacije za najbolju mušku sporednu ulogu dobili su Viljem Dafo, Vudi Harelson, Ričard Dženkins, Kristofer Plamer i Sem Rokvel, a za najbolju žensku sporednu ulogu Meri Džej Blajdž, Alison Džejni, Lesli Menvil i Lori Mekalf.

Oskar se dodeluje u 24 kategorije, među kojima za najbolji film, režiju, glavnog glumca i glavnu glumicu, najbolju sporednu mušku i žensku ulogu, najbolji originalni scenario, najbolji adaptirani scenario, najbolji strani, dokumentarni i animirani film, kao i za najbolju muziku i specijalne efekte.

Svečana 90. dodela Oskara trebalo bi da bude održana 4. marta u Holivudu.

Sve nominacije pogledajte na OVOM LINKU.

 

Previous post

Rođendanski vikend Samostalnih referenata 9. i 10. februara u Beogradu i Novom Sadu

Next post

Najveća imena aktuelne britanske scene na izdanju "Everything Is Recorded by Richard Russell"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *