Home»Kult»ŽENE ĆE (JOŠ VIŠE) OBOŽAVATI NILA JANGA posle statusa koji je na FB napisao posle učešća u maršu za ista prava polova

ŽENE ĆE (JOŠ VIŠE) OBOŽAVATI NILA JANGA posle statusa koji je na FB napisao posle učešća u maršu za ista prava polova

3
Shares
Pinterest Google+
Nil jang/Photo: facebook
Nil jang/Photo: facebook

Kanadska muzička legenda objavila je na svom Facebook profilu fotografiju koja ga prikazuje na maršu za jedanka prava žena u Los Anđelesu uz sledeći tekst:

“Jutrošnja šetnja sa stotinama hiljada u Los Anđlesu u znak podrške ženskim pravima iskustvo je koje nikada neću zaboraviti. U moru ljudskosti među ljudima koji su nosili znakove promene, na trrenutak sam bio klaustrofobičan, ali to je ubrzo prošlo. Svi su bili pozitivni i sreći što se zalažu za ono u šta veruju.

Osetio sam nelagodu znajući da, u vremenima u kojima živimo, na sigurnost ne možemo da računamo kao nekad.

Nekoliko pobornika samozvanog stabilnog genija stajalo je ispred policijske stanice i dobacivalo uvrede, ali uglavnom su ignorisani. Žene su se držale za ruke ispred njih, odvajajući ih od onih koji su učestvovali u maršu. Bilo je predivno. Srećni ljudi zajedno na istom mestu izražavali su osećanja; bilo je vrlo ljudski i mislim da to neću nikada zaboraviti. Samo smo hodali dalje držeći se za ruke.

Posle ovog masivnog marša zajedništva, zapanjuje me da amandman o jednakim pravima još nije ratifikovan. Predložen je pre stotinu godina. Trideset i šest država glasalo je za ratifikaciju, a 38 ih je potrebno. Još dve države treba da glasaju za ratifikaciju.

Nadam se da je stotine hiljada žena i muškaraca koji su danas izašli osetilo kakvu moć drži njihova brojnost. Nadam se da će taj osećaj poneti sa sobom na birališta u novembru. Imamo obraza od drugih zemalja da tražimo da uključe ženska prava u svoje ustave, ali prema američkom ustavu žene još uvek nemaju jednaka prava.

Mislim da je vreme svim političarima koji izlaze na izbore u 14 država koje nisu ratifiikovale amandman da obećaju da će učiniti sve u svojoj moći da se to obavi i okonča”, napisao je legendarni muzičar.

HL

Previous post

Pogledajte do sada neobjavljene fotografije Ejmi Vajnhaus

Next post

REAL OR FAKE? Trejler za film "Prijatelji" kruži internetom

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *