Home»Kult»Hendriksovu zaostavštinu “cede” do kraja… U martu novi album sa 10 dosad nepoznatih numera legendarnog gitariste

Hendriksovu zaostavštinu “cede” do kraja… U martu novi album sa 10 dosad nepoznatih numera legendarnog gitariste

4
Shares
Pinterest Google+
Džimi Hendriks/Promo
Džimi Hendriks/Promo

Već smo pisali o tome, ali sada je izvesno… deset do sada neobjavljenih numera Džimija Hendriksa naći će se na novom albumu “Both Sides of the Sky”, koji će u prodaji biti od 9. marta.

Na albumu će biti ukupno 13 numera snimljenih između januara 1958. i februara 1970. To je treći i poslednji deo trilogije neobjavljenih arhivskih snimaka nakon “Valleys of Neptune” (2010) i “People, Hell and Angels” (2013).

Inženjer Edi Krejmer koji je radio na svim Hendriksovim projektima do njegove smrti septembra 1970.  koproducirao je album zajedno sa Džonom Mekdermotom i Džimijevom sestrom, Džejni Hendriks.

Na većini pesama,  uključujući i dinamičnu obradu “Mannish Boy” Madija Votersa,  svira postavka koja će postati poznata kao Band of Gypsys: Hendriks kao vokal i gitarista, Bili Koks na basu i Badi Majls na bubnjevima. Na “Hear My Train A Comin'” svira originalna postavka Jimi Hendrix Experience: Hendriks, basista Noel Reding i bubnjar Mič Mičel.

– Džimi se zaista osećao kao kod kuće u studiju. Tu je nastajala muzika i tu se dešavala magija – rekao je Krejmer i dodao:

– Njemu se dopadao svaki deo tog procesa i bilo mi je veliko zaodovoljstvo i čast da budem njegov deo i tada i sada.

HL/Izvor: blic.rs

 

Previous post

Dereta objavila roman Huga Prata o Korto Maltezeu... Da, dobro ste pročitali, ne strip, roman...

Next post

Oleg Kirejev i Belgrade Jazz Band 19. januara u klubu Soul Society

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *