Home»Muzika»Počinje nova era Exitove Dance Arene… Stiže najjača techno postava do sada

Počinje nova era Exitove Dance Arene… Stiže najjača techno postava do sada

3
Shares
Pinterest Google+
Dance Arena: Photo: Promo
Dance Arena: Photo: Promo

Prošlog leta sve oči globalne elektronske muzičke scene bile su usmerene ka novom izgledu mts Dance Arene.

Čuvena bina Exit festivala tako je proslavila prvih 15 godina postojanja, prožetih momentima koje su uz njenu prepoznatljivu publiku stvarale i redom sve najveće svetske zvezde.

Ove godine Arena će doneti još mnoštvo inovacija koje će morati da se dožive na licu mesta.

Ultimativna tehno postava koja stiže na mts Dance Arenu najavljuje najzvezdaniju listu izvođača, ispisanu na novoj, još dužoj stranici sa kojom počinje idućih 15 godina.

Čast da se u četvrtak, 12. jula, prvi na nju upišu svojim furioznim setovima imaće trenutno najveći svetski tehno heroji.

Richie Hawtin/ Photo: Exit
Richie Hawtin/ Photo: Exit

U ovoj postavi, zajedno igraće pionir i lider globalnog tehno pokreta Richie Hawtin, planetarno najmoćniji par u ovom žanru Adam Beyer i Ida Engberg, apsolutni simbol berlinske tehno scene Ben Klock, zvezda u usponu Amelie Lens, kao i zvanično najzapaženiji tehno talenat Anastasia Kristensen.

Ovogodišnja regionalna podrška na Areni biće svetski proslavljen Splićanin DJ Jock, dok će dosad najveću mašineriju na tvrđavi prvi pokrenuti mladi novosadski tandem Dušan Nikolić i Runy.

Pošto je širom sveta predstavio svoj novi koncept “Close”, premijerno izveden na Exitu 2016. godine, Richie Hawtin, jednako čuven i kao Plastikman, ovog puta na mts Dance Arenu se vraća u jutarnjem terminu i to da lično zatvori ovaj tehno lineup.

U nedavnom intervjuu, Richie je najavio da će napraviti pauzu od nastupa, kako bi do juna dodatno razvio “Close” koncept, koji je dobio nagradu za najbolji “live” nastup na Ibiza DJ Awards 2017.

Adam Beyer, Ida Engberg/ Photo: Exit
Adam Beyer, Ida Engberg/ Photo: Exit

Na jednu od svojih omiljenih pozornica vraća se i najveći tehno par svih vremena Adam Beyer i Ida Engberg, kojima će ovo biti prvi put da nastupe zajedno na ovim prostorima.

Ovo je jedan od izuzetno retkih nastupa koje čuvaju samo za izuzetne događaje kakvi su Coachella, Awakenings ili oboma veoma blizak EXIT.

Sa troje dece i dve ogromne karijere, nakon nedavnog venčanja, svetski mediji su ih proglasili za “prvu tehno familiju”, “najkul par na sceni”, a svi su pisali o njihovom odlasku posle venčanja pravo na podijum najpoznatijeg svetskog kluba, berlinskog Berghaina.

Ben Klock/ Photo: Exit
Ben Klock/ Photo: Exit

A upravo najveći simbol i vodeći heroj ovog tehno hrama dočekaće ih na Areni. Nakon što je izveo svoj spektakularni “Photon” šou na nekoliko odabranih lokacija, Ben Klock stiže i na Exit.

Ako neko može da napiše skoro filmsku priču o usponu, to je nesumnjivo unikatna Amelie Lens. Belgijsku klupsku heroinu i Richie Hawtin i Adam Beyer proglasili su kao budućnost tehna, a koliko je tražena na svetskoj sceni najbolje govori podatak da je samo u oktobru upisala 27 letova, čak tri seta na ADE2017, isto toliko u novogodišnjoj noći i potpuno rasprodate nastupe širom Evrope, ali i u Australiji i Novom Zelandu, dok je godinu završila sa čak četiri hita u Top 20 tehno izdanja na Beatportu.

Do pre samo godinu dana bila je relativno anonimna, a danas je hedlajner najvećih festivala, i rezident popularnog kluba Labyrinth gde brusi svoju veštinu za miks pultom u “all night long” setovima.

Amelie Lens/ Photo: Exit
Amelie Lens/ Photo: Exit

Kroz veoma sličnu situaciju trenutno prolazi i rusko-danska zvezda u usponu, Anastasia Kristensen, koja je već proglašena zvanično za najveći DJ talenat od strane časopisa Mixmag, dok njen put ka vrhu sa jednakim oduševljenjem prate i ostali mediji, kao i sve brojnija publika.

Splitski DJ Jock zna kakav je osećaj kad Carl Cox prvi vrti tvoj demo na Ibici, a potom i kad ga objavi za svoju izdavačku kuću a tebe pozove da nastupaš sa njim. Ne čudi onda ni kad te proglase za najboljeg producenta u regionu, čime je osiguran poziv da zaigraš u dresu Arene.

Iste boje ove godine brane i domaćini sa novosadske scene, Dušan Nikolić, rezident Tunnela, kultnog kluba na samoj tvrđavi, i Runy, njegov saradnik u prvom ovogodišnjem miksu na Areni.

I da vas podsetimo, samo do 15. januara jedna ulaznica otvara pet festivala.

Previous post

Plesna predstava "Magbet" 31. januara u Bitef Teatru

Next post

The Cockblockers ft. Tanja Jovičević... Stigao lyric video za "Ain't No Easy Way Out"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *