Home»Fun»Rudanka poručila Zakerbergu: Ti si je**ni, bahati, beli, bogati Amer koji misli da se lovom može zabraniti pravo na mišljenje

Rudanka poručila Zakerbergu: Ti si je**ni, bahati, beli, bogati Amer koji misli da se lovom može zabraniti pravo na mišljenje

5
Shares
Pinterest Google+

Poznata hrvatska književnica i kolumnistkinja Vedrana Rudan uputila je na svom blogu rudan.info otvoreno pismo osnivaču društvene mreže Fejsbuk Marku Zakerbergu, a razlog je brisanje sa Fejsbuka njenog teksta “Otvoreno pismo šupcima”.

– Moje pismo navodno je govor mržnje, a mržnji na Fejsu nema mesta. Ha, ha, Mark, ovo zaista prvi put čujem. Moje pismo šupcima nije ”govor mržnje”, moje pismo je govor žrtve, a to je bitna razlika. Ja sam žena, dakle, žrtva. Za razliku od muškaraca, posebno belih Amera cije se bogatstvo meri milijardama dolara, ja nemam moć. Mogu samo da vrištim. To i činim – piše Rudan na svom blogu.

Kako kaže, “naravno da samo kretenu može pasti na pamet da sam pisala svim muškarcima”.

– Mark, jesi li čuo za hiperbolu? Sin mi je rekao, on mi uređuje tekstove i stavlja na Fejs, da si mu zabranio pristup Fejsu na dvadeset i četiri sata. Ako te ne posluša sledi oštrija kazna. Šta ćeš mu učiniti? Šta krivomislećoj sirotinji koja živi bogu iza nogu čine beli, bogati Ameri? Uvalićeš mu glavu u WC šolju dok ne prizna ili krepa? Gadaćeš ga tramblonom? Dronom? Bacićeš mu bombu sa osiromašenim uranom na garsonjeru kupljenu na kredit? – piše ona na svom blogu.

– Ej, Mark. Znaš ko si ti? Je**ni, bahati, beli, bogati Amer koji misli da se lovom može zabraniti pravo na mišljenje, pravo na stav, pravo na je**nu hiperbolu. Možda trenutno, ali ništa ne traje doveka pa neće ni američko divljaštvo – poručuje Rudan..

Kako kaže, jasno joj je da nekoliko napaljenih mužjaka pogođenih tekstom – nijedan muškarac iz njenog kruga prijatelja nije se prepoznao – može od njega da zatraži da skloni tekst.

– Zato jer si i ti šupak. Da nisi bio bi manje osetljiv. Ne, nisam ljuta. Uostalom, ko želi da pročita šta sam napisala neka posetim moj blog. Pišem ti jer imaš dve ćerke. Zapamti, i njima će život biti pakao samo zato jer su žene. Tvoja lova im neće pomoći da budu manje žene i manje žrtve. Kao što ovo pismo tebe neće prosvetliti. Eto, ja napisah, a ti briši – zaključuje Rudan.

Previous post

Mladi pisci, Dom omladine Pančevo vas poziva na konkurs "Rukopisi 41"

Next post

Niste još čuli sve od Nirvane... Objavljena četiri nepoznata demo snimka legendarnog benda

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *