Home»Muzika»Jazz doček 7526… Schime Trio + 2 u klubu Soul Society

Jazz doček 7526… Schime Trio + 2 u klubu Soul Society

3
Shares
Pinterest Google+
Schime trio+2/ Photo: Ana Đapić
Schime Trio+2/ Photo: Ana Đapić

Schime Trio + 2, autorski bend koji okuplja najvrsnije mlade muzičare domaće džez scene, nastupa ove subote, 13. januara, u klubu Soul Society – stari Bitef.

Prvi album “Do You Really Wanna Play?” (Metropolis, 2016) doveo ih je do bine Beogradskog džez festivala na kome su dobili sjajne komentare domaće i međunarodne kirtike i publike posle čega su usledilere cenzije u dva najpoznatija svetska džez časopisa – DownBeat i AllAboutJazz.

Schime Trio/ Photo: Ana Đapić
Schime Trio/ Photo: Ana Đapić

Schime Trio predvodi saksofonista Luka Ignjatović (profesor na džez odseku FMU), a tu su i kontrabasista Boris Šainović (najaktivnije mladi kontrabasista domaće scene) i bubanjar Peđa Milutinović (član Vasil Hadžimanov Banda).

Trio se oslanja na zvuk pedesetih i šezdesetih, negujući kvalitetnu interakciju i nadahnute instrumentalne deonice trojice članova, a u tome im se ove subote pridružuju još dvojica vrsnih muzičara – saksofonista Rasto Obradović i klavijaturista Sava Miletić.

Rastko Obradović/ Photo: Ana Đapić
Rastko Obradović/ Photo: Ana Đapić

Rastko svojom muzikom upotpunjuje srpsku muzičku scenu, ali i norvešku gde je završio studije džeza. Sava Miletić svoj zvuk donosi sa univerziteta Grac, ali i iz Nemačke Švajcarske, SAD, Indonezije, Balkana gde je imao čast da svira sa izvanrednim svetskim muzičarima.

Sava Miletić/ Photo: Ana Đapić
Sava Miletić/ Photo: Ana Đapić

Što se trenutne aktivnosti benda tiče, u toku je završavanje priprema za izdavanje drugog albuma, koji donosi drugačiji zvuk u odnosu na predhodnika s obzirom na harmonsko pojačanje u bendu.

Previous post

Brano Jakubović (Dubioza) o tri prsta u Šibeniku: Od sada ću pokazivati samo srednji. Na to se niko ne ljuti...

Next post

"Feel The Love Go"... Novi singl Franza Ferdinanda

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *