3
Shares
Pinterest Google+
Slender MAn/Photo: YouTube printscreen
Slender MAn/Photo: YouTube printscreen

Na filmska platna uskoro stiže priča o Slender Manu, jednom od najjezivijih likova pop kulture.

Reč je o bledoj utvari bez lica, s neprirodno dugačkim udovima, koja vreba decu i one koji postaju opsednuti njenim likom.

Niko ne zna šta se tačno dešava s telima žrtava Slender Mana jer mu dosad niko nije pobegao, piše Meshable.

Lik Slender Mana inspirisao je brojne video-igre, a uskoro ćemo ga gledati i na velikom platnu.

U bioskopima bi trebalo da se pojavi u maju ove godine, a režiraće ga Silvejn Vajt, poznat po horor serijama “The Originals” i “Sleepy Hollow”.

Priča o Slender Manu počela je kao deo takmičenja internet forumu Something Awful, gde su korisnici imali zadatak da od ponuđene fotografije naprave neki jezivi lik.

Slender MAn/Photo: YouTube printscreen
Slender MAn/Photo: YouTube printscreen

Erik Knudsen napravio je dve fotografije na kojima u blizini dece stoji abnormalno visok muškarac, u odelu, bez lica. Priča o njemu proširila se putem “creepy paste”, bizarnih horor priča na internetu.

Njegov lik je vremenom toliko popularizovan u digitalnom folkloru, da su pojedini ljudi poverovali u njegovo postojanje i u stvarnom životu.

U američkoj saveznoj državi Viskonsin dve 12-godišnje devojčice izbole su 2014. godine nožem u šumi svoju prijateljicu, kako bi udovoljile Slender Manu.

Devojčica je preživela, ali sa traumama. Jedna od napadačica, Anisa Vejer, završila je u mentalnoj ustanovi na 25 godina, dok druga još čeka suđenje.

Anisin otac burno je reagovao kada je saznao da se snima film o mitskom čudovištu koje je njegovoj kćerki uništilo život, piše Daily mail.

– Neverovatno je da rade tako nešto. To je popularizovanje tragedije. Ovaj film će samo produžiti bol sve tri uključene porodice – zaključio je.

HL/Izvor: index.hr

Previous post

ODE OVAJ SVET U... Hip-hop prvi put zvanično postao slušaniji od roka u SAD

Next post

LUDILO JE KRENULO IZ VELSA... 7. januara Oasis su ušli u studio i počeli da snimaju debi album

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *