Home»Muzika»ODE OVAJ SVET U… Hip-hop prvi put zvanično postao slušaniji od roka u SAD

ODE OVAJ SVET U… Hip-hop prvi put zvanično postao slušaniji od roka u SAD

4
Shares
Pinterest Google+
Hip Hop/YouTube printscreen
Hip Hop/YouTube printscreen

Ugledna svetska kompanija za istraživanje tržišta Nielsen sprovela je istraživanje o najzastupljenijem muzičkom žanru 2017. godine, navodeći da su hip-hop i R&B prvi put premašili rok muziku kao do sada najtraženiji muzički žanr u SAD.

Nielsen je vodeća globalna kompanija za istraživanje tržišta, a pored ostalog omogućava uvid u to šta ljudi najčešće gledaju, slušaju i kupuju. Njihov godišnji izvještaj o “muzičkoj potražnji” u SAD za 2017. godinu, ukazuje da je hip-hop prvi put prevazišao rok.

Hip-hop, zajedno sa R B, dao je osam od 10 najpopularnijih umetnika na čitavoj muzičkoj sceni, a prilikom istraživanja su u obzir uzimali prodaju albuma, audio i video streaming na internetu i druge parametre.

Dva najpopularnija umetnika su Drejk i Kendrik Lamar, dok su među 10 najpopularnijih takođe Future, The Weeknd i Eminem. Jedini među njima, koji nisu predstavnici hip-hop ili R&B žanra, su Ed Širan i Tejlor Svift.

Potražnja hip-hop i R&B na internetu, putem streamovanja, u porastu je za 59 posto u SAD, a umetnici iz ta dva žanra čine devet od deset najslušanijih u 2017. godini.

HL/Izvor: klix.ba

Previous post

Dešifrovanje spota, kadar po kadar...  Evo kako Pink secira društvo bojama, drogom i (ne)suptilnim porukama

Next post

DA LI JE VAMA OVO OK? Uskoro stiže jedna od najjezivijih horor priča, snimljena po istinitom događaju

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *