Home»Film»“Zarobljeno vreme” ponovo u Beogradu

“Zarobljeno vreme” ponovo u Beogradu

2
Shares
Pinterest Google+
Zarobljeno vreme/ Photo: Promo
Zarobljeno vreme/ Photo: Promo

Dokumentarni film “Zarobljeno vreme”, koji kroz priču o Petru Peci Popoviću govori o nastanku i razvoj rokenrol scene u Jugoslaviji, vraća se 9. i 10. januara na repertoar Dvorane kulturnog centra Beograda.

Film reditelja i scenariste Milana Nikodijevića, u kome se pojavljuju, između ostalih, Kornelije Kovač, Goran Bregović, Žika Jelić, Momčilo Bajagić-Bajaga, Saša Lošić, Josipa Lisac i Vlatko Stefanovski, uvršten je u program “Najgledaniji filmovi u DKC-u” u protekloj godini.

 – Jedinstvenost ove liste jeste u tome što ju je sačinila naša verna i posebna publika, publika koja zna da proceni šta je dobar film, pa tako možemo reći da je ovo sigurno lista najboljih filmova koji su prikazani u  našem i vašem bioskopu – saopšteno je iz DKC-a.

Zarobljeno vreme/ Photo: Promo
Zarobljeno vreme/ Photo: Promo

“Zarobljeno vreme” donosi vrlo emotivna, ali na momente duhovita i iskrena svedočanstva o jednom vremenu, kroz razvoj karijera nesumnjivo najznačajnijih autora od Ljubljane do Skopja.

Osim muzičara sagovornici su i bili i najuticajniji rok kritičari i producenti.

Film “Zarobljeno vreme” sniman je skoro tri godine, i samo je jedan deo dokumentarnog materijala, na osnovu koje je napravljena i dokumentarna serija u pet nastavaka, koja bi trebalo da bude prikazana ove godine na nekoj od televizija.

Dokumentarac “Zarobljeno vreme” beogradsku premijeru je imao jesenas u DKC-u, a zatim je prikazan i u Zagrebu, Novom Sadu i Kragujevcu, odredištima “emotivnog zavičaja” Pece Popovića.

Ulaznice možete kupiti na blagajni DKC (Kolarčeva 6), a za projekcije 9. i 10. januara cena iznosi 250 dinara.

Previous post

E sad je stvarno slavan... Ed Širan u Simpsonovima

Next post

Tom Morelo raspalio maštu fanova: Rage Against The Machine snima novi album u 2018?!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *