Home»Kult»BEOGRAĐANI ODALI POČAST LEMIJU… Spomen-ploča i dve flaše “džeka” na Lekinom brdu za metal legendu

BEOGRAĐANI ODALI POČAST LEMIJU… Spomen-ploča i dve flaše “džeka” na Lekinom brdu za metal legendu

5
Shares
Pinterest Google+
Spomen ploča Lemiju/Photo Jovan Simić/Twirter
Spomen ploča Lemiju/Photo Jovan Simić/Twirter

Grupa fanova benda Motorhead postavila je na Lekinom brdu u Beogradu spomen-ploču frontmenu čuvenog britanskog hevi metal benda Lemiju Kilmisteru, na dvogodišnjicu njegove smrti.

– Druga godina od odlaska Lemija Kilmistera obeležena u Beogradu postavljanjem spomen-ploče na Lekinom brdu od strane ovih legendi – napisao je humanitarac Jovan Simić, osnivač organizacije “Zajedno za život”, na svom tviter profilu.

Spomen ploča Lemiju/Photo Jovan Simić/Twirter
Spomen ploča Lemiju/Photo Jovan Simić/Twirter

Jan Frejzer Kilmister, poznatiji kao Lemi, bio je jedinstveni rok muzičar, čuven po zulufima, suvom i grubom glasu. Bio je osnivač, pevač, bas gitarista, kompozitor, tekstopisac i jedini stalni član čuvenog Motorheada.

Na vrhuncu slave bili su početkom osamdesetih, kada su objavili hit singl “Ace of spades” i sjajni živi album “No sleep ’til Hammersmith”. Moto mu je bio “rođen da gubi, živi za pobedu”, bio je strastveni pušač i redovno je pio viski Jack Daniels i uzimao amfetamine.

Samo četiri dana posle 70. rođendana, Lemi je umro 28. decembra 2015. u svom stanu u Los Anđelesu od raka prostate (dijagnostikovan mu je dva dana pre smrti), kongestivne srčane slabosti i aritmije. Fanovi su Lemiju, pored spomen-ploče, ostavili i dve flaše “džeka”.

HL/Izvor: novosti.rs

Previous post

"Dystopia" dobija naslednika... Dejv Mastejn najavljuje novi album Megadetha

Next post

Da li ste dovoljno hrabri... Ovaj film od 15 sekundi proglašen je za najbolji horor u 2017. godini

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *