Home»Kult»Šta će biti s kućom… Jan Vener prodao Rolling Stone

Šta će biti s kućom… Jan Vener prodao Rolling Stone

3
Shares
Pinterest Google+

Legendarni američki kontrakulturni časopis Rolling Stone, koji već 50 godina prati aktuelna muzička i politička dešavanja, dobio je novog vlasnika.

Medijski investitor Džej Penske rekao je danas da njegova kompanija Penske Medija kupila 51 odsto vlasništva ovog časopisa, prenosi BBC.

Penske je kazao da će nastaviti da čuva “kulturni” značaj ovog muzičkog časopisa.

Osnivač Rolling Stonea, Jan Vener još je ranije najavio prodaju, a u intervjuu za Njujork tajms izjavio je da se nada da će njegov sin Gas i on ostati u tom časopisu, mada je dodao da će odluka biti na novom vlasniku.

Photo: Facebook @RollingStone
Photo: Facebook @RollingStone

Vener je osnovao Roling stoun u novembru 1967. dok je bio hipik. Časopis je skoro presudno uticao na pisanje i izveštavanje o muzici, ali je sada u teškom položaju, delom zbog opšte situacije u štampanim medijima sa smanjenjem tiraža, ali i delom zbog svog izveštavanja.

Reputacija Rolling Stonea narušena je kada je pre tri godine morao da povuče tekst o izmišljenom grupnom silovanju na Univerzitetu u Viridžiniji, pošto urednici i novinari nisu proverili navode izvora. Protiv časopisa su podnete tri tužbe, a za jednu je isplaćena odšteta od tri miliona dolara.

Vener je prošle godine prodao 49 odsto udela u vlasništvu Rolling Stonea, singapurskoj kompaniji BandLab Technologies.

Previous post

Šta sve to ima novo kod Artan Lili... Pesma, spot, gitarista, koncert u Beogradu...

Next post

Popust na umetnost... Simbolične cene ulaznica za predstave JDP u januaru

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *