3
Shares
Pinterest Google+
Lačni Franz/Photo: YouTube printscreen
Lačni Franz/Photo: YouTube printscreen

Kultni slovenački bend Lačni Franz, koji predvodi Zoran Predin, predstavio je spot za novi singl “Da sreli se nismo”. Ovo je treći je singl s albuma “Akustična pusa” koji je u izdanju Croatia Recordsa objavljen krajem novembra.

Evo kako je marketinčki tom Predina i Lačnog Franza predstavio ovaj spot:

Zašto je video pesme “Da sreli se nismo” tako poseban? Šta mu daje takav status? Gluvonemi glumac Budo Jusić, koji glumi hipotetičnu samoću nerealizovne ljubavi u pesmi koju sam nikada neće moći da čuje? Poetika pesme Zorana Predina u suptilnoj baladi Lačnog Franza s melodijom za koju nam se opravdano čini da smo je već negde čuli? Kadrovi snimljeni po izvornoj ideji Roka Predina, s kojima režiser Anđelo Jurkas u verističkom dokumentarnom maniru gradi atmosferu svakidašnjice u jednini, o kojoj peva pesma “Da sreli se nismo”? Ili činjenica da je glumac Budo Jusić stvarno osuđen na život u samoći tišine? Dobrodošli u priču u kojoj se doslovno spajaju realnost i fikcija!

Lačni Franz/Photo: facebook@KacniFranzOfficial
Lačni Franz/Photo: facebook@KacniFranzOfficial

Novi spot Lačnog Franza sniman je krajem oktobra na nekoliko lokacija u Zagrebu, i rezultat je ideje autora pesme Zorana Predina, koju je scenaristički i redateljski uobličio Anđelo Jurkas. Predstavljeni rezultat ujedno beleži njihovu drugu spotovsku saradnju posle spota za singl “Vaš as na deset”.

Kako se vama dopada?

HL

 

Previous post

Pogledajte kako Dejan Gvozden poziva fanove na koncert Kristala u DOB-u

Next post

KRAJ "NEGATIVNE" FAZE...  Ivana Peters se vratila na scenu prvim samostalnim singlom

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *