Home»Film»Garažni film u DOB-u: Meta film

Garažni film u DOB-u: Meta film

3
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Garažni film je filmski srodnik garažnog roka. Zasniva se na snimanju sa malom ekipom, malim budžetom, ali sa neograničenom autorskom slobodom.

Garažni film pokazuje respekt prema klasičnoj i avangardnoj filmskoj umetnosti, ali istovremeno konstantno preispituje rad filmskih velikana. Garažni film je esencija filma.

Program – ponedeljak, 18. decembar

17:00 časova – Projekcija filma: “Connections / Veze”

Režija i scenario: Jelena Marković. Kamera: Zoran Petrović. Produkcija: Ohne Gepaeck Filmproduktion; ARTE/ZDF, 2003. godine.

Deset godina posle mature, rediteljka Jelena želi da konačno snimi film i diplomira. Pod ekonomskim pritiskom tranzicije u kojoj se masovno ostaje bez posla i po nagovoru svoje mame, Jelena pristane da, kao i svi, pokuša da dođe do posla preko ličnih i porodičnih veza. A sve te sitne i krupne veze prepliću se u jednu mrežu koja od ove male zemlje čini jednu veliku porodicu.

19:00 časova – Razgovor: Meta film

Meta filmovi su filmovi koji govore o filmovima – o procesu pripreme i snimanja filma ili korišćenje već gotovih filmova različitog porekla (kućni filmovi, televizijski snimci, arhivski i eksperimentalni filmovi). Najveći broj ostvarenja garažnog filma pravljenog u Srbiji pripada meta filmu.

Učestvuju: Saša Radojević, Milutin Petrović, Jelena Marković

 

Ljubavni slučaj/ Photo: Facebook @ljubavnislucaj
Ljubavni slučaj/ Photo: Facebook @ljubavnislucaj

21:00 – Projekcija filma: “Ljubavni slučaj”

Režija: Preditor (Danijela Ćeranić, Gorana Cvetković, Jelena Antonić, Zorica Svetlićić, Đorđe Cvijanović, Sava Reljin, Aleksa Borković, Petar Mitrović i Mile Krsmanović)

Uloge: Ljuma Penov, Albin Salihović, Ana Todorović, Anđelko Beroš, Marina Bukvički, Milan Uzelac, Aleksandar Meda Jovanović, Anđelko Beroš

Prvi srpski rimejk, savremena verzija filma Dušana Makavejeva “Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT-a”.

“Ljubavni slučaj” na provokativan način tretira aktuelne teme, kao što su pitanje izbeglica, homoseksualnosti ili rušenja u Savamali i u tom smislu sledi duh originala, koji je takođe provocirao pre pola veka.

Cena ulaznice za program je 100 dinara (važi za obe filmske projekcije).

Previous post

Mjuzikl "Čuvari osmeha" 10. decembra u KC Čukarica

Next post

Dereta vam preporučuje... "Putopise" Stanislava Krakova

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *