Home»Muzika»Homeland»NOSTALGIČNI GALE: Eh, kad sam ja mogao da budem svetska zvezda…

NOSTALGIČNI GALE: Eh, kad sam ja mogao da budem svetska zvezda…

5
Shares
Pinterest Google+
Kerber/ Photo: Facebook @arsenalfest
Kerber/ Photo: Facebook @arsenalfest

Jedan od najpopularnijih bendova u bivšoj Jugoslaviji, albume je na vrhuncu karijere snimao u Velikoj Britaniji.

Frontmen Kerbera, Goran Gale Šepa, prisetio se snimanja albuma u Mančesteru, svirki u Britaniji i Parizu, šansi za svetsku slavu…

Kako pamtite vreme snimanja albuma Kerbera u Engleskoj, u studiju u Mančesteru?
– Moram da priznam da smo se osećali gordo u kolevci rokenrola. Tamo ljudi stvarno doživljavaju umetnike kao zvezde. Ako si došao do studija i snimaš album, ti si već neko ko zaslužuje njihovu pažnju. Nas su poštovali na svakom koraku i to nam je punilo baterije, stvaralo nove ideje i ulazilo u muziku koju smo snimali. Živeli smo u Stokportu, a snimali u Studio one – Saughall, Čester. Voleo bih da mogu da vratim to vreme i tu našu neponovljivu atmosferu. Moram da dodam da smo se, prošle godine, čuli sa našim tadašnjim producentom Gordonom Roulijem i da je taj razgovor bio neverovatno emotivan. Palo je i par suza sa druge strane telefona, a s druge strane, zna se da Kerber nikada ne plače, ha-ha-ha.

Gitarijada, Gitarijada Zaječar, Kerber
Kerber/ Photo: Gitarijada Zaječar

Da li je bilo ponuda za vašu inostranu karijeru?
– Bilo je ponuda. Nas je poneo zanos novog albuma, tako da niko nije razmišljao o nekoj inostranoj karijeri. Bili smo suviše mladi da tako nešto prihvatimo. Meni je ponuđeno da odmah ostanem, a da za potrebe benda putujem u Jugu – da podsetim mlađe da se tako zvala naša velika, lepa zemlja. Moja teorija je bila “Sa bendom na kraj sveta”. I nikada se nisam pokajao.

Šta pamtite sa svirki po Britaniji?
– Veliko je to iskustvo bilo za nas, da nastupimo uživo sa par pesama. Upoznali smo lokalne bendove, ali najvažnije je što smo videli sa kakvim profesionalizmom rade svoj posao. Nas su doživeli kao neke Mađare, jer samo sa tim bendovima su imali iskustva, a jezik ih je podsećao na mađarski. Neke naše pesme su puštane na radiju i izazvale pozitivne komentare. Čak je i neka “kinta” stigla na adresu našeg producenta. Ova rokerska avantura je nastavljena, pa smo posle urnebesne Engleske dali sebi oduška i ostali sedam dana u Parizu. Bilo lepo — vratilo se.

Izvor: cdm.me

Previous post

"Blues From Hell – The Legend Of The Courageous Five"... Stigao novi album slovenačke "blues rock mašine" Stray Train

Next post

Samo je još falilio da peva... Čuvena striptizeta Dita von Tiz objavila prvi singl

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *