Home»Muzika»Koncert Ivane Vukmirović… Soul a la Manivi u starom Bitefu

Koncert Ivane Vukmirović… Soul a la Manivi u starom Bitefu

3
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Glas i zvuk gitare Ivane Vukmirović poznat je beogradskoj sceni, a sada svoj autorski album i projekat Manivi predstavlja publici uz podršku vrhunskog benda 1. decembra od 22:00 časa u klubu Soul Society.

Ivana oko sebe okuplja najvrsnije muzičare uz koje koketira soulom, alternativnim popom, elektronikom i fuzijom drugih žanrova: Dragan Ćalina – profesor na FMU i pijanista školovan u Holandiji (klavir), Peđa Milutinović – najvrsniji bubnjar u regionu, član Vasil Hadžimanov benda i Dejan Antović – jedan od najtraženijih basista na domaćoj sceni, član benda Slobodana Trkulje (bas).

Ivana Vukmirović/ Photo: Promo
Ivana Vukmirović/ Photo: Promo

Album “MAnivi” objavljen je 2016. godine, u celni je odsviran uživo, a na njemu se nalazi devet numera na engleskom jeziku.

– Album oslikava jedan period mog života i predstavlja osobu koja sam bila tada. To više naravno nije isto, tako da će drugi album biti mnogo drugačiji. Konstantno se menjam. I zahvalna sam što je tako. Jer kao što rekoh, niko nije ista osoba kao što je bio prošle godine, zašto bi onda pisao istu muziku? – kaže Ivana,objašnjavajući svoje stvaralaštvo i muzičku evoluciju.

Ivana Vukmirović Manivi/ Photo: Promo
Ivana Vukmirović Manivi/ Photo: Promo

Ivana potiče iz porodice sa bogatim muzičkim nasleđem, završila je studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, odsek džez pevanje.

Pored džeza, bavi se i drugim vrstama muzike među kojima su pop, soul, elektronska muzika, world music kao i fuzije navedenih žanrova.

Ističe da su nezaobilazan uticaj na njeno stvaralaštvo imali muzičari poput Stivija Vondera, Prinsa, Coltrane, Džonija Mičela, Ele…

Previous post

Ju Nesbe, jedan od najvećih svetskih pisaca krimića, dolazi u Srbiju

Next post

Tresla se gora... Ipak se nastavlja snimanje serije "Kuća od karata"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *