Home»Muzika»PREDIN JE PONOVO “GLADAN” MUZIKE… Lačni Franz objavio novi studijski album “Akustična pusa”

PREDIN JE PONOVO “GLADAN” MUZIKE… Lačni Franz objavio novi studijski album “Akustična pusa”

3
Shares
Pinterest Google+
Lačni Franz/Photo: facebook@KacniFranzOfficial
Lačni Franz/Photo: facebook@KacniFranzOfficial
Lačni Franz/Akusti;na pusa
Lačni Franz/Akusti;na pusa

Legendarni slovenački bend Lačni Franz, na čijem čelu je pevač i tekstopisac Zoran Predin, objavio je novi studijski album “Akustična pusa”.

Novo izdanje donosi 10 pesama koje će iduće sedmice u izdanju Croatia Recordsa biti objavljene i na slovenačkom jeziku,  pod nazivom “Nova nebesa”.

Prvi singl s novog albuma bila je punokrvna rok pesma “Kada smijem se u snu” objavljena još u julu ove godine, a tada je Predin na sledeći način objasnio ideju za tu pesmu:

– Skoro svaka devojka mašta o tome kako će jedne noći doći pravi gusar po nju, odvesti je na svoje ostrvo sreće i tako spasiti od dosade. Kroz ‘gusarske’ refrene odajemo način na koji se to može obistiniti.

Nova pesma ljubavne tematike u kojoj se osetila duhovitost i ironija, označila je nastavak rada čuvenog, ali pomlađenog benda koji se diskografiji vratio 2016. godine, posle pauze od čak 22 godine.

Nedavno objavljeni singl “Koji s vjetrom pjevaju” označio je početak proizvodnje novog albuma za koji je u potpunosti muziku i tekstove napisao Zoran Predin, dok su mu u samo tri pesme pomogli Milan Prislan, Zoran Stjepanovič i Aleksandar Aleksandrov.

Aranžmane popisuje ceo bend koji čine Luka Čadež na bubnju, Tine Čas na akustičnoj gitari, Anej Kočevar na basu, Boštjan Artiček na klaviru, orguljama i sintiju i, naravno, Zoran Predin kao glavni vokal.

Album je snimljen u studiju BASE u Mariboru, u avgustu ove godine, produkciju uz Predina potpisuje Danilo Ženko, a omot s fotografijom Žige Predin potpisuju Špela Nebec i Valentina Barbarič.

Album “Akustična pusa” svojevrsni je nastavak priče albuma “Svako dobro” koji je objavljen u septembru 2016. godine, takođe za Croatia Records.

Lačni Franz jedan je od najpoznatijih regionalnih sastava 80-ih i početka 90-ih godina, a Zoran Predin nesumnjivo deo najužeg kruga najvećih kantautora regiona.

HL/Izvor: mixer.hr

Previous post

KRALJICA ROKENROLA DANAS PUNI 78...

Next post

Play it again, Sam... 75. godina od prvog emitovanja filmskog klasika "Kazablanka"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *