Home»Kultura»Pozorište»PREDSTAVA “NISAM KRIVA” NA SCENI DADOVA, umetnička podrška u borbi protiv nasilja nad ženama

PREDSTAVA “NISAM KRIVA” NA SCENI DADOVA, umetnička podrška u borbi protiv nasilja nad ženama

3
Shares
Pinterest Google+

Sinoć je na sceni pozorišta Dadov, uoči međunarodnog Dana borbe protiv nasilja nad ženama, premijerno izvedena predstava “Nisam kriva” Mine Ćirić, u režiji Vladana Ćurkovića.

Predstava je rađena na osnovu ispovesti žena žrtava nasilja, a glevne uloge su tumačili Lepomir Ivković, Jelica Kovačević, Anita Stojadinović, Borko Sarić i Nikola Rađenđelivić.

Nisam kriva/ Photo: Promo
Nisam kriva/ Photo: Promo

– Rad na predstavi “Nisam kriva” je produbio saznanja moga bića i sigurna sam da će moj pogled na svet biti zauvek promenjen. Koliko možemo biti nesvesni, ukazala mi je činjenica da sam uvidela kompleksnost ove teme. Nažalost, suočavamo se sa visokim stepenom siromaštva i porodično nasilje je sve prisutnije – izjavila je Jelica Kovačević, jedna od glavnih glu mica u predstavi, i dodala:

– S obzirom na to da sam se proteklih nekoliko godina bavila angažovanim temama, za mene je lično učešće u ovom projektu donelo novo iskustvo i priliku da sagledam širu sliku. Sada sam ušla u nove horizonte, identifikujući se sa likovima koje igram. Nisam znala da prepoznam gde je granica normalnog i zdravog mentalnog i fizičkog odnosa. Preporučujem svima da se ne plaše da pogledaju istini u oči. Podržavajte svoje bližnje, verujte sebi i pružite sebi priliku za mir, toleranciju razumevanje i blagostanje.

A evo kako je bilo sinoć na premijeri predstave “Nisam kriva” u Dadovu…

 

Previous post

MLADI, SVEŽI I ŽESTOKI... Otvoren 23. festival autorskog filma - 91 film za 9 dana u 11 dvorana

Next post

Ova pesma snimljena je za jedan dan i postala je - drugi najprodavaniji singl u Britaniji svih vremena

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *