Home»Pulse»Najave»Psiho rok komedija u Đurinom fazonu… “Koju igru igraš” premijerno 24. novembra u Madlenianumu

Psiho rok komedija u Đurinom fazonu… “Koju igru igraš” premijerno 24. novembra u Madlenianumu

3
Shares
Pinterest Google+

U petak 24. novembra od 20:00 časova na maloj sceni pozorišta Madlenianum biće premijerno izvedena psiho rok komedija “Koju igru igraš” Vladimira Đurića Đure u režiji Dejana Jankovića.

Priča inspirisana popularnom istoimenom knjigom Erika Berna, američkog pshijatra i psihoanalitičara, na komičan ispričana je kroz likove Bele – Anabele, Džonija i Ike koje u predstavi tumače Barbara Petrović, Janko Cekić i Miljan Prljeta.

Svojevrsna mešavina trilera, psihološke drame i rokenrola u kojem glavni junaci žive u posebnom svetu iščašene stvarnosti, poput pirandelovskih junaka, glumaca u beskrajnom pozorištu života.

Photo: Promo
Photo: Promo

U kući-lavirintu, metafori njihovog psihloškog stanja u kome jedni drugima postavljaju zamke i u okviru koga su izgubljeni u svetu igara, likovi gube identitet i postaju fikcija, njihove lažne projekcije.

Kroz ovu psihoslagalicu odvija se realistična radnja koja se neprekidno umnožava dok dramaturgijom lažnog navođenja gledalac prisustvuje mnogobrojnim iznenađenjima koja ga neminovno uvlače u igru.

Knjiga “Koju igru igraš” uvrštena je u 50 najboljih psiholoških knjiga u poslednjih 100 godina i bavi se večitim pitanjima kao i glumci u predstavi: Šta je to igra? Da li se i VI igrate? Koje se to igre igraju u porodici, u partnerstvu, oko nas?

Zbog velikog interesovanja sledeća premijera biće izvedena 14. decembra na maloj sceni pozorišta Madlenijanum a ulaznice se mogu kupiti na blagajni pozorišta.

 

Previous post

Stone Temple Pilots objavili prve snimke sa novim pevačem... Da li je Gat dostojna zamena za Vajlanda?

Next post

Bend Spunk predstavio spot za pesmu "Facebook Generacija" sa debi albuma "System Error"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *