Home»Kultura»Izložba fotografija “15 bisera Španije“ od 4. decembra u Institutu Servantes

Izložba fotografija “15 bisera Španije“ od 4. decembra u Institutu Servantes

4
Shares
Pinterest Google+

Izložba fotografija “Španski gradovi na listi svetske kulturne baštine. 15 bisera Španije“ biće otvorena 4. decembra u 19:00 časova u galeriji Instituta Servantes u Beogradu.

Izložbu čini 60 fotografija na kojima je predstavljeno 15 gradova Španije koji nose pečat Svetske kulturne baštine, a rosetici će imati retku priliku da zavire u tajanstvene i manje poznate kutke ove zemlje.

Inače, Španija je treća zemlja u svetu po broju gradova koji su upisani na Listu svetske kulturne baštine.

Izložbu će svečano otvoriti Isabel Ambrosio Palos, gradonačelnica Kordobe i predsednica Grupe španskih gradova na listi svetske kulturne baštine.

Pre otvaranja izložbe, sa početkom u 17:30 časova u Svečanoj sali Instituta Servantes predstaviće se Grupa španskih gradova na listi svetske kulturne baštine uz projekciju filma “Gradovi koje volimo”.

Uz Ambrosio Palos, posetiocima će se obratiti i ambasador Španije u Beogradu Migel Fuertes Suares, kao i direktor Instituta Servantes Enrike Kamaćo Garsija.

Photo: Promo
Photo: Promo

Na izložbi će kroz šezdeset fotografskih dela biti predstavljeno ukupno 15 gradova: Alkala de Enares, Avila, Baesa, Kaseres, Kordoba, Kuenka, Ibica/Eivisa, Merida, Salamanka, San Kristobal de la Laguna, Santjago de Kompostela, Segovija, Taragona, Toledo i Ubeda.

Radi se o gradovima koji su monumentalni, ali i živi u isto vreme, vlasnici posebnih i neuporedivih načina života koji ih čine osobenima i privlače putnike iz celog sveta da zavire u njihova blaga.

Zanimljivo je da su fotografije radili lokalni umetnici koji i najbolje poznaju svoj grad. Španija je jedna od najposećenijih zemalja o čemu govori činjenica da je godišnje poseti 68 miliona turista.

Izložba “Španski gradovi na listi svetske kulturne baštine. 15 bisera Španije” biće otvorena do 6. februara 2018. godine, a ulaz je besplatan.

Previous post

Supergrupa Prophets of Rage objavila spot za "Hands Up"

Next post

Omaž jazz zvezdi... Beogradski muzičari održaće koncert u čast Robertu Glasperu 17. novembra u klubu Soul Society

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *