Home»Film»LAVINA NOSI SVE PRED SOBOM… Otkazana premijera filma Luija Si Keja, svi partneri mu okreću leđa

LAVINA NOSI SVE PRED SOBOM… Otkazana premijera filma Luija Si Keja, svi partneri mu okreću leđa

3
Shares
Pinterest Google+
Luis Si Kej/Photo: facebook
Luis Si Kej/Photo: facebook

Pre skoro tri decenije, Don Henli je otpevao šta sve može da se dogodi u samo jednom minutu u Njujorku. Ovih danas smo svedoci i bržih uništenja, koja se dešavaju u samo jednoj sekundi, samomalo zapadnije, u Los Anđelesu.

Lavina koja je odnela Harvija Vajnstajna, Kevina Spejsija, Dastina Hofmana i mnoštvo drugih, sada se obrušila na možda i najpopularnijeg komičara današnjice, Luija Si Keja.

Lui je javno optužen od strane pet žena, uglavnom koleginica komičarki, za masturbiranje pred njima. Na njihove reči je brzo odreagovao priznanjem, gore sročenim i od promašenog Spejsijevog, i kazna je još brže usledila.

Iako je Luijevo devijantno seksualno ponašanje javna tajna već godinama, njegovi poslovni partneri su tek sada digli ruke od svoje “zlatne koke”. Kuća The Orchard, koja je trebalo da distribuira komičarevo poslednje ostvarenje, film “I Love You, Daddy”, najpre je otkazala planiranu premijeru samo dan pred njeno održavanje, a potom i objavila da definitivno odustaje od projekta.

Lui Si Kej će teško naći novog distributera za film koji je napisao i režirao, i to iz dva razloga. Prvi je sama tema filma, koji se bavi pričom o ostarelom holivudskom mogulu, poznatom po svojoj “ljubavi prema mladim devojkama”, kojeg privlači 17-godišnja ćerka manje uspešnog kolege. Iako je, po mnogim tumačenjima, ovo trebalo da bude otrovna strelica za Vudija Alena koji bi mogao da bude sledeći na holivudskoj listi za odstrel zbog seksualnih prestupa, sada se kao bumerang vraća samom autoru.

Naime, u filmu postoje scene u kojima jedan od likova masturbira pred drugima.

Glavna glumica, mlada Kloe Grejs Morec, povukla se iz promotivnih aktivnosti još pre dve nedelje, na prve nagoveštaje optužbi prema idejnom tvorcu ostvarenja. Njoj se potom pridružio i kolega Čarli Dej.

Međutim, situacija bi za Luija mogla da bude mnogo ozbiljnija od jednog propalog filma. Kuća FX, koja je godinama stajala iza njegovih projekata “Louie”, “Better Things” i “Baskets”, presekla je sve veze sa njim. Isto je učinio i Netflix, koji je Luija imao u planu za svoj sledeći projekat, dok je HBO, uz otkazivanje planirane saradnje, povukao i sve njegove dosadašnje materijale sa svoje on demand platforme.

S obzirom na to, veliko je pitanje da li će se i kako dalje razvijati Luijeva karijera, dok se čeka i na razvoj situacije u pogledu eventualnog pokretanja policijske istrage protiv njega, što se već desilo u nekim od ranije pomenutih slučajeva.

HL/Izvor: bosonoga.com

Previous post

A da nije ovo otišlo malo predaleko... Kompjuterska likuša iz horora piše horor priče

Next post

Kako je jedna sasvim prosečna pesma postala britanski best-selling singl ikada

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *