Home»Kultura»Možete li vi da napravite najlepšu sliku Srbije?… U toku je konkurs “Sto najlepših slika Srbije”

Možete li vi da napravite najlepšu sliku Srbije?… U toku je konkurs “Sto najlepših slika Srbije”

5
Shares
Pinterest Google+

U toku je konkurs “Sto najlepših slika Srbije”, a organizator i domaćin je internet platforma Slike Srbije, koja već više od godinu dana privlači, okuplja i promoviše profesionalne i fotografe amatere koji slikaju našu zemlju onakvu kakvom je retko vidimo.

Konkurs je zvanično počeo 3. i traje do 30. novembra 2017, a pravo učešća imaju svi koji su svojim aparatom ili telefonom zabeležili neki kadar Srbije.

Akcija omogućava i da saznamo ili se podsetimo kakve sve neverovatne lepote Srbija ima. Bajkoviti predeli, prelepi gradovi, nestvarne prirodne tvorevine… i još mnogo toga stalo je u kadrove koji su prava mala umetnička dela.

Manastir Kalenić/ Photo: Slike Srbije
Manastir Kalenić/ Photo: Slike Srbije

U samo pet dana od početka konkurs je privukao mnogo pažnje, motivisao ljude da se uključe ili pomno prate i čekaju da daju svoj glas.

U prilog ovome govore i brojke koje su se tokom vikenda popele na vi[e od 20.000 pojedinačnih poseta na sajtu, i više od 5.000 registrovanih korisnika na sajtu i društvenim mrežama.

Reka Begej i crkva u Ečki/ Photo: Slike Srbije
Reka Begej i crkva u Ečki/ Photo: Slike Srbije

Proces izbora najboljih će se odvijati u tri faze. Prvo će registrovani korisnici portala Slike Srbije izabrati 100 najlepših fotografija, zatim će stručni žiri suziti izbor na 12, a u finalnom krugu će korisnici od tih 12 odabrati najbolju.

Svih 100 fotografija koje su prošle prvi krug glasanja biće predstavljeno na velikoj izložbi u prostorijama Dorćol Platza, 12 probranih će biti štampano u kalendaru za narednu godinu i njihovi autori će dobiti posebne poklone, dok autora najbolje fotografije očekuje i novčana nagrada.

Detaljne informacije o konkursu možete naći na linku www.slikesrbije.rs

Leposavić, Borčane/ Photo; Slike Srbije
Leposavić, Borčane/ Photo; Slike Srbije
Previous post

DANI KANTAUTORA I POEZIJE U BEOGRADU... Četvrti Kantfest od 16. do 20. novembra

Next post

Kraj čekanju dugom pet godina... Bajaga najavio novi album

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *