Home»Kultura»Reditelj Jan Fabr stiže u Beograd po nagradu za “Olimp”, a potpisivaće i svoju knjigu “Noćni dnevnik 1985. – 1991. godine”

Reditelj Jan Fabr stiže u Beograd po nagradu za “Olimp”, a potpisivaće i svoju knjigu “Noćni dnevnik 1985. – 1991. godine”

4
Shares
Pinterest Google+

Reditelj predstave “Olimp u slavu tragedije” Jan Fabr doputovaće u Beograd gde će mu u četvrtak, 9. novembra, biti uručena nagrada 51. Bitefa “Gran pri Mira Trailović” za najbolju predstavu.

Reditelju čija je 24 sata duga predsava “Olimp” 23. septembra svečano otvorila 51. Bitef, u četvrtak će biti uručena i 40. Politikina nagrada za najbolju režiju.

Fabrov “Olimp” je i po oceni publike, proglašen za najbolju predstavu 51. Bitefa, sa ocenom 4,73.

Jan Febr/ Photo: Facebook/ JAn Febre
Jan Febr/ Photo: Facebook/ JAn Febre

Istog dana, Belgijski umetnik će se od 20:30 časova u Kaldrma baru u Skadarliji družiti sa čitaocima i potpisivati svoju knjigu “Noćni dnevnik 1985.-1991. godine”.

I u ovoj, drugoj knjizi dnevničkih zabeleški, pisanoj poetskim jezikom noću u periodu od 1985. do 1991. godine, Fabr je jednako brutalno iskren kada je reč o pozorištu, umetnosti, seksu, smrti i ličnim opsesijama.

Fabr, multimedijalni umetnik, dramski pisac, reditelj, koreograf, publici u Beogradu predstavio se i 1984. na 18. Bitefu predstavom “Moć pozorišnih ludosti”, kada je osvojio festivalski gran-pri “Mira Trailović”, a 2011. godine otvorio je 45. Bitef predstavom “Prometej pejzaž II”.

Jan Febr/ Photo: Facebook/ JAn Febre
Jan Febr/ Photo: Facebook/ JAn Febre
Previous post

Oliver Mandić izlazi iz ilegale? Povratak najkontroverznijeg beogradskog muzičara...

Next post

Šta mislite, čija gitara vredi 700.000 dolara?

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *