Home»TV»UBITI FRENKA ANDERVUDA! (Ne)moguuća misija producenata “House of Cards”

UBITI FRENKA ANDERVUDA! (Ne)moguuća misija producenata “House of Cards”

4
Shares
Pinterest Google+

U toku je zavera za ubistvo američkog predsjednika Frenka Andervuda, saznaje magazin Variety. Plan za njegovo smaknuće ne pravi grupa terorista, nego tim producenata i scenarista koji razmatraju sve opcije za nastavak serije “House of Cards”, a jedna od njih je i Andervudova eliminacija.

Iako je prvobitno najavljeno da će šesta sezona pularne serije biti i poslednja, zbog optužbi prema Kevinu Spejsiju za pedofiliju i seksualno uznemiravanje, stvari su se dodatno zakomplikovale.

Po što je glumac Entoni Rep otkrio da je Spejsi nasrtao na njega u vreme kada je Rep imao samo 14 godina, u javnost je izašlo mnoštvo novih priča o Spejsijevom neprikladnom dodirivanju i nagovaranju na seksualni čin mladih momaka – glumaca, novinara, današnjih reditelja – od kojih su mnogi tada bili maloletni.

Optužbe su toliko ozbiljne da je anonimni sagovornik magazina Vulture izjavio kako je sa 14 godina imao “dugu seksualnu vezu” sa dvostrukim oskarovcem, a britanska policija je već počela zvaničnu istragu zbog navoda o Spejsijevim nedelima počinjenim na teritoriji ove države.

Kevin Spejsi/ Photo: Facebook @KevinSpacey
Kevin Spejsi/ Photo: Facebook @KevinSpacey

Između ostalih, u javnost je istupila i grupa ljudi angažovanih na “Kući od karata”, koja je pod zaštitom anonimnosti otkrila da je Spejsi, kao producent i prvo glumačko ime, na setu ove serije stvorio “toksičnu atmosferu”, ispunjenu seksualnim uznemiravanjem.

Sve to je navelo distributere Netflix i producentsku kuću Media Rights Capital da preduzmu brže i konkretnije akcije, a prva od njih je suspenzija Spejsija, što je preduslov za njegovo naknadno otpuštanje.

Kako bi spasili seriju, koja zapošljava oko 300 ljudi, ali i donosi ogromne prihode, distributeri i producenti razmatraju sve opcije.

House of Cards/Promo
House of Cards/Promo

Jedna od izvesnijih je pokretanje spinofa, ali se sada javlja mogućnost i da osnovna serija preživi – tako što će Spejsijev lik, Frenk Andervud, biti ubijen, a nova sezona fokusirana na njegovu manipulativnu suprugu Kler, koju igra Robin Rajt.

Spejsi se, nakon nespretne prvobitne reakcije, povukao iz javnosti, u koju je dospela još samo informacija da se glumac “privremeno povlači” radi “evaluacije i tretmana”.

Njegov slučaj je samo jedan u nizu pokrenutih posle optužbi na adresu mogula Harvija Vajnstina za višedecenijski niz uznemiravanja, napada i silovanja, što je sada predmet istrage američke policije.

U međuvremenu, pojavili su se slični navodi o glumcu Dastinu Hofmanu, režiseru Larsu von Triru, režiseru Bretu Ratneru, producentu Džejmsu Tobaku (James Toback), glumcu Deniju Mastersonu… Iskreno se nadamo da ovaj sposak ima kraj.

Izvor: bosonoga.com

Previous post

Kineskinja Đijanan Tijan na svečanom otvaranju 26. Internacionalnog festivala umetnika na harmonici

Next post

Rut Koleva, neo-soul otkriće Balkana 10. novembra u klubu Soul Society

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *