Home»TV»7. FEDIS Festival 17. i 18. oktobra okuplja najbolja serije regiona

7. FEDIS Festival 17. i 18. oktobra okuplja najbolja serije regiona

5
Shares
Pinterest Google+

Ovogodišnji 7. međunarodni Festival igranih serija FEDIS  počinje u utorak u hotelu Zepter na Terazijama i nastavlja se finalnom večeri, 18. oktobra u Domu omladine Beograda.

Na jedinstvenoj manifestaciji ove vrste u regionu, koja promoviše i nagrađuje igrani televizijski program, učestvuje osam serija iz Srbije: “Sumnjiva lica”, “Santa Maria Dela Salute”, “Selo gori, a baba se češlja”, “Vojna akademija”, “Ubice moga oca”,  “Andrija i Anđelka”,  “Nemoj da zvocaš”, “Komšije” i “Državni posao”, kao i serije iz regiona “Gorčilo” iz Crne Gore i “Zlatni dvori” iz Hrvatske.

FEDIS, plakat
FEDIS, plakat

Prve večeri, 17. oktobra, u hotelu Zepter na Terazijama, festival će svečano otvoriti prošlogodišnji dobitnik nagrade za režiju Darko Bajić, biće dodeljene i nagrade Zlatna antena za najbolji glumački par kao i Zlatna antena za najpopularniju TV seriju iz regiona prikazanu u Srbiji.

Takođe će biti uručena nagrada Zlatna antena za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji i upriličen Nelly čokoladni party za sve učesnike iz zemlje i regiona.

Drugog festivalskog dana, 18. oktobra u velikoj sali Doma Omladine Beograda održaće se svečana ceremonija proglašenja ovogodišnjih pobednika i  dodela  nagrada Zlatna arena u 12 kategorija, na osnovu mišljenja stručnog žirija 7. FEDIS-a.

HL

Previous post

JEDNOM BUNTOVNICA, UVEK BUNTOVNICA... 21 mesec u ruskom gulagu nije uticao na duh Marije Alekhine iz Pussy Riot

Next post

GERILSKOM AKCIJOM DO NOVOG SPOTA... Devojke iz Nemesisa ekranizovale pesmu "Uprising“ sa svog debi albuma

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *