Home»Muzika»Mostovi i Raskršća, dan prvi… Novi Sad meets Belgrade 15. oktobra u klubu 20/44

Mostovi i Raskršća, dan prvi… Novi Sad meets Belgrade 15. oktobra u klubu 20/44

5
Shares
Pinterest Google+
Vin Triste/ Photo: Facebook @VinTriste
Vin Triste/ Photo: Facebook @VinTriste

Iz svima nepoznatih razloga, kvalitetni bendovi iz Novog Sada i Beograda nisu često nastupali u onom drugom gradu, pa su organizatori festivala Mostovi i Raskršća rešili da tu nepravdu isprave.

Zato se spremite za energiju, amerikanu, elektroniku, snažne rifove, novi zvuk, odlične vokale i spajanje žanrova na drugačiji način.

Na festivalu Mostovi i Raskršća, prve i druge večeri, nastupiće bendovi Velar, Dojo, Vin Triste, Lazar, Wolfram i Stepa.

Prvo veče održava se 15. oktobra u beogradskom klubu 20/44, a nastupaju: Velar, Dojo i Vin Triste.

Velar/ Photo: Facebook @VelarOfficial
Velar/ Photo: Facebook @VelarOfficial

Velar je tročlani eksperimentalni bend iz Novog Sada, sa osnovnom idejom da kombinuje različite muzičke žanrove od stoner i post roka do progresiv metala sa uticajima elektronike, “spakovane” u čvrst koncept koji se bavi nadrealnim i emocionalnim.

Dojo/ Photo: Facebook @dojodunja
Dojo/ Photo: Facebook @dojodunja

Projekat Dojo nastao je inicijalno kao samostalni novosadski singer-songwriter/lo-fi/film music projekat sa primesom izvornog pevanja iza kog je stajala Dunja Dačić.

Muziku projekta Dojo karakteriše netipična kombinacija vokalnih elemenata, koji stvaraju specifičnu atmosferu poput filmske, sa tradicionalnim pevanjem sa Balkana.

Dojo je danas četvoročlani bend koji radi na izdavanju svoj drugog EP-a “Wings of Water”, a uz bubanj, gitaru i bas gitaru zvuk benda Dojo je drugačiji, širi, potpuniji i energičniji, ali i dalje prožet mračnim temama sa naziranjem nade.

Vin Triste/ Photo: Facebook @VinTriste
Vin Triste/ Photo: Facebook @VinTriste

Vin Triste je minimalistički alternativni rok bend sa momentima psihodelije i melanholije.

Jednostavnim i sirovim tekstovima koji udaraju u suštinu, bend vas svojim hipnotišućim gitarskim melodijama sa odličnim bas temama i višeglasnim vokalom ubacuje u melanholičnu atmosferu.

Prva svirka počinje u 21:00 čas, cena ulaznice iznosi 350 dinara, a uskoro više informacija i o drugom delu Mostova i Raskršća 22. oktobra.

Previous post

Dragan Mićanović i Branislav Trifunović u kratkom filmu benda NØ HAY BANDA

Next post

Evo šta ćemo gledati na ovogodišnjem Cimenafestu...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *