Home»Muzika»Norveški hit muzičar Bernhoft pred prvo gostovanje u Srbiji: Jedva čekam, biće mnogo dobra žurka u Bitefartcafeu

Norveški hit muzičar Bernhoft pred prvo gostovanje u Srbiji: Jedva čekam, biće mnogo dobra žurka u Bitefartcafeu

6
Shares
Pinterest Google+
Bernhoft/Photo: facebook@bernhoft
Bernhoft/Photo: facebook@bernhoft

Norveški multiinstrumentalista Bernhoft, koji je trenutno apsolutni hit u svetu, 19. oktobra nastupa u Bitefartcafeu u sklopu Musicology Barcaffe Sessions.

U intervjuu Bernhoft kaže da jedva čeka da dođe u Srbiju i otkriva mnoštvo interesantnih detalja iz života i karijere.

Kako zamišljaš da će izgledati tvoj prvi koncert u Srbiji?
– Mislim da će to biti jedna mnogo dobra muzička žurka! Jedva čekam da zasviram za vas, a neki poznanici koji su bili u Srbiji su mi rekli da ste skroz pozitivno opičeni, pa očekujem da sve na šta sam navikao inače bude u augmentativu.

Kada si bio mali, da li si sebe zamišljao kao muzičara?
– Moguće da sam i imao neke druge planove kao jako mali, ali se njih više i ne sećam. Sa druge strane, sa oba roditelja muzičara i prepunom kućom instrumenata, nije da sam zaista imao izbora.

Šta je to što ljude privlači ka tvojoj muzici?
– Mislim da ih prvo fascinira punoća zvuka koju uspem da proizvedem sam na bini. Zatim ih privuče to što mogu da plešu uz većinu moje muzike. Na kraju poslušaju detaljno muziku i tekstove i shvate da iz njih mogu da izvuku i neke korisne stvari. Mislim da ih u stvari privuče čitav paket i to mi je jako drago.

Bernhoft/Photo: facebook@bernhoft
Bernhoft/Photo: facebook@bernhoft

U Beogradu, u sklopu Musicology Barcaffe Sessions, nastupaš sam. Kako si došao na ideju da napustiš bend?
– Ljudi često misle da muzičari u Norveškoj žive sjajno, ali to nije u potpunosti istina i ne odnosi se na sve. Bio sam švorc, a mnogo lokala u kojima sam nastupao nisu imali budžet za bend. Tako sam počeo da nastupam sam. Iako je ovo bio čisto praktičan potez, ispostavilo se da je to novi izazov za mene. Počeo sam da radim na solo nastupu, da ubacujem instrumente, efekte sopstvenim vokalom, nabavio opremu i osmislio nastup tako da slušaocu ni u jednom trenutku ne zafali bend, a da vrlo često ostanu zabezeknuti zvukovima koje proizvodi jedan čovek. Ja uživam u tome!

Šta je najveća razlika između nastupa sa bendom i solo nastupa?
– Kada sam solo, imam mnogo više kontrole. Volim da budem šef, eto, šta drugo da kažem.

Da li mnogo putuješ i kako se to odražava na tebe?
– Da, ali ne previše. Bilo je ludo pre nekoliko godina i verovatno će opet u nekom trenutku biti, ali se trudim da budem dobar otac, a za to treba vremena. Osećam se loše ako nemam vremena za svoju decu.

Zamisli sada, sediš kod kuće, piješ savršen espresso, uživaš. Šta radiš u tom momentu?
– Uh, kako je to lepa misao, evo sad mogu da osetim miris kafe u nozdrvama! Slušam muziku definitivno. U poslednje vreme slabo imam vremena da sednem i da se opustim uz muziku i kafu, a to mi je jedna od omiljenih neaktivnosti. Hvala na ovom podsetniku. Slušao bih Michael McDonalda i par norveških autora, Espen Reinertsen i Torbjorn Dyrud.

Vidimo se koncertu, jedva čekamo ovo muzičko uživanje!
– I ja, baš se radujem što konačno dolazim u Srbiju!

HL/Izvor: B92

Previous post

Da li znate gde je Eastock? Mi znamo... U Užicu 28. oktobra uz podršku Randoma i Teorije Zavere

Next post

Sada su i zvanično odrasli... Šajzerbiterlemon objavio svoje prvo samostalno EP izdanje

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *