Home»Muzika»Nije ga bilo dve godine u našim krajevima… Fink 9. oktobra u Domu omladine Beograda

Nije ga bilo dve godine u našim krajevima… Fink 9. oktobra u Domu omladine Beograda

3
Shares
Pinterest Google+
Fink/ Photo: Facebook @finkmusic
Fink/ Photo: Facebook @finkmusic

Jedna od najvećih svetskih zvezda nove muzičke scene, Fink, koju smo imali prilike da ugostimo u februaru 2015. godine, vraća se u Beograd gde će nastupiti 9. oktobra u DOB-u, a u sklopu tromesečne evropske turneje na kojoj  promoviše novi studijski album “Resurgam”.

Engleski muzičar, pevač i tekstopisac Fin Grinal, poznatiji kao Fink sarađivao je sa brojnim muzičarima poput Džona Ledženda i Ejmi Vajnhaus.

Svoj prvi album “Fresh Produce”, objavio je 2000. godine. Od 2006. godine i albuma “Biscuits for Brekfast”, nastupa sa basistom Gaj Vitakerom i bubnjarom Timom Tortonom.

Album “Biscuits for Brekfast” označio je i početak njegove kantautorske karijere. Fink je muzičar koji je napravio prelaz od klupskog di-džeja i producenta elektronike, do prvog kantautora koji je potpisao za legendarnu izdavačku kuću Ninja Tune.

Photo: Facebook @finkmusic
Photo: Facebook @finkmusic

Popularnost je stekao albumom iz 2011. godine “Perfect Darkness” i pesmom “This is the Thing”. Za ovo ostvarenje, kao i za prethodna, Fink je dobio mnoštvo pozitivnih kritika.

Album “Hard Believer” iz 2014. godine je prvo izdanje koje je izašlo za izdavačku kuću R’COUP’D, koju je Grinal osnovao sa timom Ninja Tune, a album do danas važi za najuspešnije ostvarenje ovog muzičara.

Ovo izdanje inspirisano je životnim usponima i padovima i opisuje teške bitke u životu kao i iskustva. Reč je o majstorskoj kolekciji pesama jednog umetnika koji se nalazi na vrhuncu kreativnih moći.

Poznato je da je uticao na indi folk pevača Dejvida Noulsa, kao i da su se njegove pesme našle u brojnim poznatim televizijskim serijama poput  “The Walking Dead” i “CSI:NY”.

Fink/ Photo: Facebook @finkmusic
Fink/ Photo: Facebook @finkmusic

Najnoviji album “Resurgam” koji Fink promoviše na aktuelnoj turneji i koji će publika u DOB-u imati priliku uživo da čuje, pojavio se na tržištu 15. septembra ove godine.

Ulaznice za koncert Finka u Domu omladine Beograda mogu se kupiti na prodajnim mestima Eventima, Gigstixa, DD Ticketsa, kao i u Felix Shopu (TC Sremska).

Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cena do dana koncerta iznosiće 1500 dinara, a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 1800 dinara.

Previous post

Talični Tom, neumorni kauboj koji već 71. godinu usamljeno jaše prema Zapadu...

Next post

R.E.M. slavi 25 godina svog kultnog albuma reizdanjem i sa dve "nove stare" pesme

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *