Home»Kolumne»Naša prva zajednička godina… ili, kako je uspela nemoguća misija

Naša prva zajednička godina… ili, kako je uspela nemoguća misija

5
Shares
Pinterest Google+
Ilustracija/Pixabay/HL
Ilustracija/Pixabay/HL

Prvi rođendan portala headliner.rs.

Hvala, srećan i vama 🙂

Nije baš uobičajeno počinjati tekst sa rečju “problem”, posebno ne slavljenički, ali imamo doooobro opravdanje. Hjustone, imamo problem.

Elem, sa svakakvim smo se problemima susretali tokom tih naših prvih godinu dana, od nestanaka struje usred rada na tekstu, pucanja servera, otkazanih intervjua, vrele kafe po tastaturi, poludelog Fejsbuka i još trista čuda, ali današnji izazov nam je stvarno posebno problematičan.

Jer, treba napisati nešto o tih naših prvih godinu dana. Nešto prigodno. Slavljenički. Ponosno. Trunku patetično. Al malo da bude i zajebano. Rokerski. Oštro. Beskompromisno. Onako ko što je poneka kolumna tokom tih godinu dana umela da bude… A sve sa mašnicom gore, ako je ikako moguće. Rođendan, ipak.

Pa, majku mu, šta… roman da napišemo?! Da smo mogli i hteli, već bismo se za Sajam knjiga spremali. Ili Nobela, što da ne. A bajku možda?! To zvuči rođendanskije. Samo… u koliko bajkovitih reči da stavimo 365 dana ludila, jurcanja, buljenja u računar, kopanja po arhivama, telefoniranja, zakazivanja, intervjua, fotkanja, koncerata, petljanja po društvenim mrežama, sastanaka, ispijenih kafa…? Koliko nam reči uopšte treba da objasnimo zašto je i koliko do jaja za godinu dana objaviti više od 3600 tekstova o rokenrolu i urbanoj kulturi u ovoj zemlji. Koliko bi ludi morali da budemo da se uhvatimo ukoštac sa lamentiranjem na temu kako od svega toga leba nema i kako cela priča visi o koncu dobre volje nekoliko zaluđenika i entuzijasta koji i sami jedva drže nos iznad površine, dok mulj oko njih ne prestaje da raste.

Nemoguća je to misija, ljudi. I ovaj rođendanski tekst, i headliner.rs. I baš zato što je nemoguće, uspeće na kraju. Kad je mogao Tom Kruz (tri i već koliko puta), možemo i mi. Da napišemo ovaj tekst. Evo, ide nam nekako. A može i ovaj portal. I njemu ide nekako. Čak bolje od nekako.

Hteli smo prošle godine da zvanično krenemo 6. oktobra. Ali on nije svanuo. Već tolike godine. Postoji kao broj u kalendaru, ali ništa više od toga. Pa smo krenuli 7. Sedmica, kažu srećan broj. Mada mi mislimo da je sedmica sa jedno šest nula iza mnogo srećniji. Ali, šta mi znamo… to sa sedmicom su neki mudraci smislili. Samo, to je već neka druga priča. Za neka druga vremena. Kad ovde ponovo svane.

U međuvremenu, tu smo. I nameravamo da ostanemo. Jer, svaki vaš klik ili lajk znak je da nije nemoguće. Hvala vam što verujete sa nama.

I… eto rođendanskog teksta. Chapter One. Mission Accomplished.

Iskreno vaš

Headliner.rs

 

 

Previous post

NAČEKASMO SE, VALJDA JE VREDELO... Konačno stigao prvi solo album Liama Galagera

Next post

Talični Tom, neumorni kauboj koji već 71. godinu usamljeno jaše prema Zapadu...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *