Home»Knjige»Mračna strana dečaka sa zvezda… Alkohol, droga i strah od ludila u novoj biografiji “David Bowie: A LIfe”

Mračna strana dečaka sa zvezda… Alkohol, droga i strah od ludila u novoj biografiji “David Bowie: A LIfe”

5
Shares
Pinterest Google+
Dejvid Bouvi/Photo: press-photo-2016-billboard
Dejvid Bouvi/Photo: press-photo-2016-billboard

Nije tajna da je legendarni roker u mladosti pio i drogirao se, a nova biografija, osim što detaljno opisuje njegovu mračnu stranu, otkriva i da se panično bojao mentalne bolesti, česte u njegovoj porodici.

Od nje su bolovale sve tri majčine sestre, a polubrat mu se ubio posle bega iz psihijatrijske bolnice u kojoj se godinama lečio.

Tokom više od 50 godina duge karijere Dejvida Bouvija objavljeno je mnogo njegovih biografija, ali malo koja je podigla toliko prašine kao najnovija, “David Bowie: A Life”, objavljena nedavno, koju je napisao Dilan Džouns, urednik u časopisu GQ.

Većina biografija, naročito onih koje su se pojavile posle Bouvijeve smrti, dok Džouns otkriva mračnu stranu legendarnog britanskog rokera koji je prodao više od 140 miliona albuma.

Njegov odlazak šokirao je obožavaoce jer su samo njegovi najbliži znali da se 18 meseci borio protiv opake bolesti, kojoj je podlegao dva dana posle 69. rođendana i objavljivanja poslednjeg albuma, “Blackstar”.

Iako nikada nije krio da je u mladosti bio vrlo promiskuitetan, uzimao drogu i opijao se do besvesti, posle Bouvijeve smrti više se govorilo o njegovom doprinosu muzici nego o porocima.

Izvor: cdm.me

Previous post

Francuske soul bliznakinje Ibeyi objavile album "Ash"

Next post

Ako niste stvarno ozbiljan fan Whitesnakea, ovaj tekst slobodno možete da preskočite...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *