Home»Knjige»Zapisi sa zlatnog ajpoda jednog tinejdžera… Najbolji roman za mlade 2017 – “Vidimo se u kosmosu” Džeka Čenga

Zapisi sa zlatnog ajpoda jednog tinejdžera… Najbolji roman za mlade 2017 – “Vidimo se u kosmosu” Džeka Čenga

3
Shares
Pinterest Google+

Jedanaestogodišnji Aleks Petroski ludo je zaljubljen u svemir i rakete. Takođe, on obožava svoju mamu, brata i psa Karla Segana, koji je dobio ime po astronautu kome se Aleks divi.

Njegova najveća želja je da lansira svoj zlatni ajpod u svemir, isto kao što je Karl Segan (astronaut, a ne pas) 1977. poslao u svemir Zlatnu ploču sa snimljenim zvucima kako bi bića sa drugih planeta stekla utisak o Zemlji.

Pun optimizma, Aleks kreće na put na kom će otkriti toliko toga, pre svega o svetu koji ga okružuje (i raketama, naravno), a zatim i dugo čuvane tajne o svojoj porodici, kao i to da postoje članovi o kojima dotad ništa nije znao.

Photo: Promo
Photo: Promo

Ovu šarmantnu knjigu čine zapisi sa zlatnog ajpoda snimljeni tokom Aleksove velike avanture na potezu od Rokvjua u Koloradu, preko Novog Meksika i potom nazad, od Las Vegasa do Los Anđelesa.

I sve je tu – interesantni razgovori, zvuk voza u pokretu, lavež psa, dobovanje kiše po platnu šatora, usamljenost, smeh, zabrinutost, ljubav, nova poznanstva – sve ono što život na Zemlji čini jedinstvenim i neponovljivim.

Previous post

Tom Vejts, Rain Dogs, nova postava, novi prostor... Da, "Tom Vejtsov Vojcek" ovog vikenda u teatru Le Studio

Next post

Morisi objavio "Spent the Day in Bed", prvi singl sa predstojećeg albuma "Low in High School"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *