Home»Muzika»Ne zna se ko je zabrljao na Metalikinom “…And Justice For All?”… ali snimatelj traži šansu da ispravi grešku posle 30 godina

Ne zna se ko je zabrljao na Metalikinom “…And Justice For All?”… ali snimatelj traži šansu da ispravi grešku posle 30 godina

3
Shares
Pinterest Google+

“Šta se dođavola desilo sa basom na “…And Justice For All?” – Ovo pitanje postoji još od 1988. godine, kada je album objavljen.

Metallica/ Photo: Facebook @Metallica
Metallica/ Photo: Facebook @Metallica

Producenti i inženjeri su pod besnom “paljbom” fanova Metallice, dok oni nastavljaju da krive bend, a posebno Larsa Ulriha, za loše miksove, dok se drugi uzaludno nadaju da će neko dobiti šansu da remiksuje ploču onako kako bi trebalo da zvuči.

Sada bi stvari mogle da se pomere sa mrtve tačke. Metallica je remasterizovala “Master Of Puppets” za deluks izdanje koje se sprema za novembar, “…And Justice For All” je sledeći u redu za moguće “prepravke”, a čovek koji je snimio nečujni bas Džejsona Njusteda, traži od Larsa i ekipe priliku da ispravi stvari.

Metallica/ Photo: Facebook @Metallica
Metallica/ Photo: Facebook @Metallica

– Ovo je prava priča… Bas smo snimili Džejson Njusted i ja, u svom njegovom sjaju. U to vreme, pravilo koje je važilo između Larsa i Džejmsa Hetfilda bilo je da ako čujete bas, to znači da je preglasan za dva decibela. Kada su se preselili kod Stiva Tompsona i Majka Barbijera, kako bi se album miksovao, nisu hteli da odustanu od tog pravila. Bez obzira koliko su se Stiv i Majk bunili i govorili da to nije u redu i da to nije dobro, oni su i dalje insistirali da je to ono što oni žele – i to je ono što je svet dobio – priča Tobi Rajt producent i inženjer zvuka.

Dodaje i da misli da je baš on savršena osoba koja bi se bavila novom verzijom albuma, pa se preko medija obratio Larsu da traži da “…And Justice For All” dobije isti tretman koji je dobio i njihov naredni “The Black Album”.

Metallica/ Photo: Facebook @Metallica
Metallica/ Photo: Facebook @Metallica

– Voleo bih da ga “doradim”. Onda ću vam pokazati šta je tačno snimljeno na traku, a zatim će svet ostati zapanjen. Larse, imaj na umu da bih voleo da ga remiksujem. Ako me čuješ, zaista bih volio da ga remiksujem. Mislim da bi bio malo moćniji. Popunio bih neke od tonaliteta koji mu nedostaju – kaže Rajt.

Tobi navodi da kada se sluša “The Black Album”, koji je napravljen godinu i po do dvije kasnije sa Bobom Rokom, da je tek to, u stvari, onako kako zvuči kompletan bend, za razliku od albuma “…And Justice For All”.

– Ne znam da li se neko svađao sa njim oko takvih stvari, jer nisam bio u studiju, ali nikad se ne zna. Uglavnom, album je ispao kako je ispao i 20 miliona ploča kasnije, pokazalo se da je veoma uspešan – zaključuje Rajt.

Krajnji rezultat “…And Justice For All” ipak nije previše čtetio Rajtovoj karijeri, pa je tokom godina miksovao ili producirao bendove kao što su Alice In Chains, Stone Sour, Kiss i Slayer, ali je sigurno da bi želeo da svet dobije priliku da čuje album onako kako on zna da je trebalo da zvuči.

Dok se to ne desi, preslušajte remasterizovanu verziju pesme “One” sa albuma “…And Justice For All”, koju je uradio jedan fan benda…

Izvor: bosonoga.com

Previous post

Goblini na 100. koncertu snimaju live album... A gosti su im Iskaz i Divlje svinje

Next post

Prvo pa "Neizbrisiva"... Pančevački bend Poriv objavio prvi singl i spot

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *