Home»Muzika»Popečitelji su 22. septembra u Elektropioniru, a vi?

Popečitelji su 22. septembra u Elektropioniru, a vi?

3
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Popečitelje su osnovali Saša i Goran Furunović  još 1995. godine u Prištini. U to vreme bend je zbog svojih energičnih nastupa predstavljao specifičnu pojavu na prištinskoj sceni svirajući bučnu mešavinu nespojivih pravaca (alter, etno, noise, hard core…).

Po završetku bombardovanja, Popečitelji se sele u Kragujevac i Kraljevo, i nastavljaju sa istraživanjem i negovanjem originalnog muzičkog stila.

Zahvaljujući brojnim nastupima u ovim gradovima, ali i u Beogradu, ubrzo su postali svojevrsna andergraund atrakcija i potvrdili epitet eksplozivnog benda i nezaustavljive koncertne atrakcije.

Takav status doveo je do toga da su nastupali kao predgrupe Maceo Parkeru, legendarnom saksofonisti Džejmsa Brauna (2003.), kao i bendu NoMeansNo (2005.).

Diskografija

Popečitelji/ Photo: Facebook @popecitelji
Popečitelji/ Photo: Facebook @popecitelji

Prvi album “Ko radi?”, bend je snimio 2003. godine u studiju Music Factory u Košutnjaku, pod Kojinim (Disciplina kičme) producentskim vođstvom.

Ploča, izdata na etiketi Mojo beat 2004. godine, predstavlja kombinaciju slobodnog, sirovog folk-funk rocka i aranžmanski svedene, moderne produkcije, uz primese trance i drum and bass elemenata.

2008. godine Popečitelji su objavili drugi album pod nazivom “Horizonti”, a u novembru 2011. singl “Društvo!”, na kome se nalaze dve numere, “Loše društvo” i “Novo društvo”.

U februaru 2013. bend objavljuje treći studijski album pod nazivom “Sijalica”.

2005. godine Saša pokreće onlajn etiketu Druga stvar na kojoj Popečitelji objavljuju dva dupla singla – “Kroz” i “Bum!”. Za ove numere objavljeni su i prateći video spotovi.

Pored brojnih koncerata u Srbiji i zemljama u regionu, Popečitelji su nastupali na mnogim festivalima u Poljskoj (Varšava, Ciechanov, Węgorzewo), Italiji (Milano, Rim), Francuskoj (Tuluz, Albi), Austriji (Beč) i Belgiji (Gent).

Od osnivanja do danas, Popečitelji neumorno rade ono u čemu su najbolji – raduju se svakom direktnom kontaktu sa publikom i ređaju koncerte koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Ako nam ne verujete, svratite 22. septembra do kluba Elektropionir. Koncert počinje u 21:00 čas, a cena ulaznice iznosi 400 dinara.  

Previous post

Pre 47 godina Klepton je Hendriksu kupio gitaru... Džimi na njoj nikada nije zasvirao

Next post

Prodaje se Rolling Stone?!

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *