Home»Muzika»Mariza ponovo u Beogradu… Kraljica fada nastupa 7. decembra u Sava Centru

Mariza ponovo u Beogradu… Kraljica fada nastupa 7. decembra u Sava Centru

3
Shares
Pinterest Google+
Mariza/ Photo: Carlos Ramos
Mariza/ Photo: Carlos Ramos

Najveća svetska zvezda fado muzike Mariza ponovo će se družiti sa prestoničkom publikom na koncertu 7. decembra u Sava Centru

Slavna Portugalka se u Beograd vraća posle višegodišnje pauze, kako bi predstavila aktuelni album “Mundo”.

– Proći ćemo kroz brojne pesme koje ljudi vole i u kojima su uživali ovih petnaestak godina, ali istovremeno naglasak koncerta će biti na ovom albumu. Mundo znači svet. To je pozivnica ljudima da uđu u moj muzički svet i pokušaju da saznaju kakva sam to osoba danas – objašnjava Mariza.

Mariza/ Photo: Facebook @marizaoficial
Mariza/ Photo: Facebook @marizaoficial

Pevačica jedinstvenog i bogatog glasa, prepoznatljiva po svojoj harizmi, karijeru je počela albumom “Fado en mim” (2001), a usledili su svetski uspešni “Fado Curvo” (2003) i “Transparente” (2005).

Titulu kraljica fada – specifične portugalske muzike pune strasti, tuge, ljubomore i žalosti – Mariza je po mišljenju mnogih zaslužila albumima “Terra” (2008) i “Fado Tradicional” (2010), kao i brojnim turnejama i koncertima u prestižnim svetskim dvoranama kao što su pariska Olympia, Sydney Opera House, Carnegie Hall u Njujorku…

Marizino aktuelno šesto studijsko izdanje je “Mundo” (2015) – album putovanja, gde se od Kapoverdskih ostrva u “Padoce de Céu Azul” stiže do flamenka u pesmi “Adeus” i dodira tanga u “Caprichosa”.

“Mundo” donosi novi fado, hrabar, eksperimentalni, koji pomera granice… kao i dokaz da u svom glasu, svojoj duši, svojoj strasti Mariza i dalje nosi fado.

Ulaznice za koncert Marize 7. decembra možete nabaviti na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim po cenama od: 3.500, 3.000, 2.500, 1.800 i 1.300 dinara.

Previous post

Sve što niste znali o legendarnoj pesmi "Wish You Were Here"... i ko je, ustvari, bio "ludi dijamant" Floyda

Next post

Pre 47 godina Klepton je Hendriksu kupio gitaru... Džimi na njoj nikada nije zasvirao

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *