Home»Film»“Avicii: True Stories”… Stiže dokumentac o producentu koji se povukao na vrhuncu karijere

“Avicii: True Stories”… Stiže dokumentac o producentu koji se povukao na vrhuncu karijere

3
Shares
Pinterest Google+
Avicii/ Photo: Facebook @avicii
Avicii/ Photo: Facebook @avicii

Dokumentarni film “Avicii: True Stories” reditelja Levana Cikurišvilija ekskluzivno će biti prikazan 26. oktobra u odabranim svetskim bioskopima, uključujući CineStar i Kaptol Boutique Cinema.

Photo: Promo
Photo: Promo

“Avicii: True Stories” govori o mladom producentu nominovanom za muzičku nagradu Grammy, kompozitoru i izvođaču poznatom pod imenom AVICII (a.k.a. Tim Bergling), ali i o njegovom kontraverznom povlačenju u trenutku kada je bio na vrhuncu slave.

Projekcija uključuje i 30 minutni nastup s Aviciijevog poslednjeg seta na Ibici koga je održao pre godinu dana, 26. avgusta 2016.

“True Stories” iznosi detalje o njegovom životu od samih početaka, uspesima i vrhovima top lista, svetskim hitovima i borbi s lošim psihofizičkim stanjima koja su neminovni deo ovakve karijere.

Avicii a.k.a. Tim Bergling

Avicii/ Photo: Facebook @avicii
Avicii/ Photo: Facebook @avicii

Aviciijeva priča počinje pobedom na takmičenju u produkciji koje je održao Pit Tong 2008. godine. U 2011. je ušao u A ligu izvođača s hitom progresiv hausa “LE7ELS”. Naredne godine postaje prvi EDM DJ koji je otišao na svetsku arensku turneju.

Još jednom  je pomerio granice dance muzike kad je lansirao dance – country singl “Wake me up” na Ultra Music Festivalu u Majamiju 2013. godine.

Godina 2015. je za njega mogla biti apsolutna kulminacija, ali iza reflektora i svetala pozornice, bilo mu je svega previše. Stres, nervoza i bolest počeli su da uzimaju danak. Iza sebe je imao više od 800 nastupa.

Posle pauze koja je trajala osam meseci, u martu 2016. Avicii je ponovo nastupio na Ultri u Majamiju. Deset dana posle toga najavio je povlačenje sa scene. Te noći 28. avgusta 2016. na Ibici, Tim Bergling, poznatiji kao Avicii, odsvirao je svoj poslednji nastup u karijeri

Cikurišvili je pratio Berglinga poslednje četiri godine snimajući njegova iskustva i razmišljanja usled rasprava s menadžerima – u dilemi između zdravlja i razuma s jedne strane i pritisaka zbog ogromne zarade s druge strane.

U filmu se pojavljuju i kolege sa scene kao što su Tiësto, David Guetta i Nile Rodgers, a “True Stories” prikazuje i njihov doživljaj slave kao i pritisaka, zbog čega ovaj film postaje još atraktivniji za Aviciijeve fanove.

– Hteo sam da režiram iskren film o Timu kao osobi, a ne samo o Aviciiju. Svi znaju Aviciija, ali retki poznaju Tima. Mislim da ovaj film zaista pokazuje Timovu borbu i karakternu snagu. Biti svetska zvezda nije lako kao što to deluje na Instagramu – izjavio je Levan Cikurišvili.

 

Previous post

"Istrajnost" u teatru Le Studio... Nova sezona počinje 16. septembra

Next post

Zbog nove pesme Killersa okoreli ateista citirao Jevanđelje po Mateju... Možda ćete i vi kad čujete "The Calling"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *