Home»Muzika»GOBAC KONAČNO OTKRIO kako je stvarno nastala pesma “Ja volim samo sebe”

GOBAC KONAČNO OTKRIO kako je stvarno nastala pesma “Ja volim samo sebe”

4
Shares
Pinterest Google+
Psihomodo pop/Photo: facebook@Psihomodo Pop - official
Psihomodo pop/Photo: facebook@Psihomodo Pop – official

Troublemaker hit “Ja volim samo sebe” koji je, nema ni trunke sumnje, napravio od benda Psihomodo pop ono što danas jeste, te 1988. napravio je istinsku prekretnicu u rokenrolu tadašnje zajedničke zemlje, a u engleskoj verziji (“I’m In Love With Gobac”), postao je prvi video spot prikazan na MTV-u s područja bivše Jugoslavije.

Tek nedavno lider benda Davor Gobac otkrio je kako je ova numera zaista nastala:

– Pesma “Ja volim samo sebe” je nastala tako što je Šparka (Smiljan Paradiš, bas gitarista – nap.ur) doneo rif. Iz zezanja je svirao “Ja sam mala maca, ti si mali miš” (otpevano refrenom pesme). Ja velim, pa to je dobar rif, ajmo napraviti pesmu. I onda smo nekako, na kraju snimili muziku, ali bez teksta. I onda sam ja šest meseci čekao nekakvu ideju, jer mi je bilo baš važno da napišem dobar tekst, jer je muzika bila odlična. Konačno mi je pala ta egoistična ideja “Ja volim samo sebe” i konačno je snimljen i tekst. Iako je već postojao demo, bez teksta – ispričao je Gobac.

Sasvim drugačiju i mnogo rokerskiju priču ima nastavnak još jednog velikog hita Psihomoda – “Pinokio”.

– Pinokio je nastao u Amsterdamu u potkrovlju dok sam čitao Playboy. Video sam jednu šalu gde razgolićena dama sumnjivog morala drži Pinokija za veliki nos i leži u senu u štali. Kaže: “Pinokio ne moraš skidati gaćice”. Ta mi je šala dala ideju, pa rekoh, zašto to ne bi bila pesma. I eto, rodio se Pinokio. S velikim nosem. Laži, laži moj praščiću mali.

HL/Izvor: sound-report.com

 

 

Previous post

ZAKERBERG HOĆE DA "UBIJE" YOUTUBE: Facebook počinje da se bavi izdavanjem muzičkih licenci

Next post

Ovo baš nismo morali da saznamo... Omiljena pesma iz devedesetih je obrada

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *