Home»Film»Ralf Fajns u Beogradu: Filharmonija snima muziku za njegov film o Nurejevu

Ralf Fajns u Beogradu: Filharmonija snima muziku za njegov film o Nurejevu

3
Shares
Pinterest Google+
Ralf Fajns  u BG filharmoniji/Photo: BG filharmonija
Ralf Fajns u BG filharmoniji/Photo: BG filharmonija

Beogradskoj filharmoniji pripala je čast da snima muziku za film slavnog britanskog glumca i reditelja Ralfa Fajnsa o Rudolfu Nurejevu. Fajns je prisustvovao prvom danu snimanja, što je izazvalo oduševljenje u orkestru.

Čuveni glumac je izrazio zahvalnost Beogradskoj filharmoniji što učestvuje u ovako važnom projektu na kojem radi već duže vreme.

– Beogradska filharmonija se, tri godine posle svog prvog nastupa u Karnegi holu, vraća na američko tržište i to, zajedno sa Ralfom Fajnsom, pravo u Holivud. Zvuči filmski, priznaćete. Veliko mi je zadovolјstvo, ne samo zato što smo deo ovako prestižne međunarodne produkcije, koju smo dogovorili tokom velikog junskog koncerta na otvorenom, već i zato što Srbija postaje sve poželјnija filmska destinacija – rekao je Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije.

Za film o životnoj priči najvećeg baletana svih vremena, Beogradska filharmonija izvodi muziku iz čuvenih baleta Čajkovskog, Prokofjeva i Minkusa u aranžmanima Ijana Eškerija, pod dirigentskom palicom Endija Brauna, muzičkog direktora Londonskog Metropoliten orkestra.

HL

Previous post

Letnja pesma za jesenje dane... Stiglo “Miholjsko leto" benda Eleven

Next post

Maroon 5 ima novi singl "What Lovers Do", ovog puta sa neo-soul zvezdom SZA

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *