Home»Muzika»Homeland»EMITERI USKORO NEĆE VARATI AUTORE MUZIKE, Sokoj angažuje svetsku firmu za monitoring

EMITERI USKORO NEĆE VARATI AUTORE MUZIKE, Sokoj angažuje svetsku firmu za monitoring

3
Shares
Pinterest Google+

Na poslednjoj skupštini Sokoja – organizacije za zaštitu autorskih prava kompozitora, tekstopisaca i aranžera muzike, otkriven je podatak da se uveliko radi na angažovanju jedne velike svetske kompanije za monitoring.

Sokoj, promo
Sokoj, promo

Ova kompanija elektronski bi nagledala sve medije u Srbiji i imala tačne podatke o tome kada je, gde i koliko emitovana muzika autora koje štiti Sokoj.

Do sada su televizijske i radio stanice slale nepotpune ili netačne košuljice u kojima bi trebalo da budu podaci o izvedenoj muzici. Sa uvođenjem monitoringa prevare više neće biti moguće.

Zoran Radetić predsednik upravnog odbora Sokoja, potvrdio nam je ovu vest.

Zoran Radetić/Photo: Promo
Zoran Radetić/Photo: Promo

Sokoj je imao veliki broj sastanaka sa najvećim emiterima i pokušali smo da nađemo rešenje za problem “košuljica”. Naši stručnjaci su radili posebne obuke sa urednicima, kako bi u budućnosti oni pisali ispravne košuljice. Regulatorno telo za elektronske medije vrši monitoring emitovanog programa, pa često i uz njihovu pomoć dolazimo do ispravnih podataka. Trenutno je na upravnom odboru glavna tema anagažovanje jedne od velikih svetskih kompanija koja bi vršila totalni monitoring kako bi dobili potpuno ispravne košuljice. Sistemom za automatsko audio prepoznavanje emitovane muzike stepen obrađenih dela bi bio daleko veći te bi naši kompozitori, tekstopisci i aranžeri mogli da budu u potpunosti zaštićeni – kaže Radetić.

HL

Previous post

Objavljena satnica za Suffocation u novosadskoj Fabrici

Next post

Veče avangardnog džeza i disko muzike... Mark Ribo i The Young Philadelphians 27. oktobra u Domu omladine

1 Comment

  1. Zed
    07/08/2017 at 11:57 am — Reply

    Muzicarima vise treba neko da ih stiti od SOKOJ-a

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *