Home»Muzika»Fret Zeppelin – revolucija u učenju sviranja gitare! Jedino i dalje ostaju žuljevi na jagodicama prstiju…

Fret Zeppelin – revolucija u učenju sviranja gitare! Jedino i dalje ostaju žuljevi na jagodicama prstiju…

6
Shares
Pinterest Google+
Gitara/Photo: Pixabay
Gitara/Photo: Pixabay

Ako želimo da naučimo da sviramo određeni instrument, zna se što je potrebno – puno volje, truda, motivacije, predanosti i upornosti. Ali kako tehnologija svakog dana napreduje, nije čudno što su došli i do rešenja kako olakšati ceo proces učenja sviranja gitare.

Reč je o Fret Zeppelinu, gadgetu kreiranom od strane kompanije Edge Tech Lab. Iako je dostupan već duži period i konstantno se usavršava, mnogi i dalje ne znaju da postoji. Uz njega, kako kažu, ne morate da se gnjavite s tablaturama, raznim knjigama, tutorijalima i priručnicima, već vam ceo proces učenja sviranja olakšava LED rasveta.

Kako funkcioniše? Fret Zeppelin je aparatura koju jednostavno možete da stavite ispod žica na bilo koju akustičnu ili električnu gitaru. Nije bitno je li u pitanju Ibanez, Gibson, Fender – Fret Zeppelin sve podržava, a može da se nabavi putem Kickstartera po ceni od 199 dolara.

Zatim je potrebno da na vaš pametni telefon instalirate ovu aplikaciju, a pošto krenete s prvim tonom, aplikacija detektuje sam zvuk. Potom jednostavno pratite lampice u bojama koje se nalaze na pomenutom prenosnom dodatku na vratu gitare, kako biste znali gde tačno postaviti prste za preostale odgovarajuće tonove, akorde i rifove, a za one naprednije – i solaže.

Fret Zeppelin
Fret Zeppelin

Aplikaciju koriste početnici, nešto napredniji učenici, ali i već uigrani gitaristi jer vam omogućaa da odabranu pesmu odsvirate iz prvog pokušaja. Naime, u sklopu aplikacije nalazi se baza s jako puno pesama, koja se konstantno ažurira, a možete da označite i stil kao što su modern rock, classic rock, blues, folk, ali i razne skale i efekte.

E sad… istina je da se na ovaj način gubi ona draž klasičnog učenja sviranja gitare. S druge strane, i dalje ostaju žuljevi na jagodciama prstiju. Isplati li se? Recite nam svoje mišljenje u komentaru.

HL/Muzika.hr

Previous post

POSLE TOGA NIŠTA NIJE BILO ISTO... Pola veka od diskografskog debija Pink Floyd

Next post

"Perfect Places"... Lordi predstavila video spot za novi singl

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *