Home»Life Story»Black Star gelato: Italijanka osmislila sladoled posvećen Bouviju… šta mislte, kakvog je ukusa?

Black Star gelato: Italijanka osmislila sladoled posvećen Bouviju… šta mislte, kakvog je ukusa?

4
Shares
Pinterest Google+

Italijanski poslastičar i očigledno veliki fan Dejvida Bouvija, Anđelika Kasvalder, osmislila je neobičan sladoled u njegovu čast.

Photo: Facebook/ Angelika Kaswalder
Photo: Facebook/ Angelika Kaswalder

Kako prenosi Straits Times, Black Star gelato, nazvan po poslednjem Bouvijevom albumu, sadrži  sladoled od kestena, uz dodatak tamnog čokoladnog preliva i krema sa ukusom dima kubanske cigare!

A ako ne volite kesten, nema problema. Postoji i druga verzija poslastice sa sladoledom od sicilijanskog badema i breskve.

Inače, Angelika Kasvalder, poznata po sladoledima neobičnih ukusa, vlasnik je poslastičarnice Cuore di Vetro u Berlinu gradu u kome je legendarni muzičar živeo i stvorao krajem 70-ih godina prošlog veka.

Dejvid Bouvi/Photo: press-photo-2016-billboard
Dejvid Bouvi/Photo: press-photo-2016-billboard

Dejvid Bouvi je i ranije mnogima bio inspiracija. Kada su naučnici 2009. otkrili retku vrstu žutog pauka nazivali su ga – Heteropoda davidbowie.

U januaru, godinu dana posle smrti pevača, jedna vrsta ose dobila je ime Archaeoteleia astropulvis. “Astropulvis” prevedeno sa latinskog znači “stardust”.

Album “Blackstar” objavljen je samo nekoliko dana pre nego što je Bouvi preminuo 10. januara 2016. godine posle borbe sa kancerom.

Previous post

REVOLUCIJA U HOLIVUDU: Blokbaster "Wonder Woman" u trci za Oskara...

Next post

Grind On Mind, festival extremnih sportova i Open Minded Promo Party 5. avgusta u Valjevu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *