Home»Muzika»Jazz»Niški džezeri osvojili svet: Album “Innate” grupe EYOT objavljen u Japanu

Niški džezeri osvojili svet: Album “Innate” grupe EYOT objavljen u Japanu

9
Shares
Pinterest Google+
Eyot/Photo: facebook@eyotband
Eyot/Photo: facebook@eyotband

Poznati niški ambiente/jazz bend EYOT odavno je prevazišao granice Srbije, ali sada su dobili ogromno priznanje na globalnom nivou.

Naime, njihov album “Innate” zvanično je objavljen u Japanu, pod okriljem AMSA Records. Album je u februaru premijerno izašao u Americi, a za naše tržište će, kako najavljuju članovi benda, biti objavljen na jesen.

Dejan Ilijić (klavir), Slađan Milenović (gitara), Miloš Vojvodić (bubnjevi) i Marko Stojiljković (bas) održali su više od 100 koncerata širom sveta, a publika i kritičari saglasni su da je EYOT jedan od najzanimljivijih bendova koji se u Evropi pojavio u protekloj deceniji.

Žanrovski slobodan, EYOT donosi neverovatan alternativni elektro zvuk koji pliva od roka do klasičnog džeza, od panka do ambijetala, od impresionizma do romantizma, “spakovanih” u snažne kompozicije. Njihovi živi nastupi prepuni su energije i emocija koje publiku vode duboko u njihov lični muzilki svet i stvaraju jedinstveno iskustvo.

Bend je do sada objavio četiri albuma (“Horizon” 2010, “Drifters” 2013, “Similarity” 2014. i aktuelni “Innate”, a pobednici su brojnih festivala i takmičenja širom regiona i Evrope.

Eyot/Photo: facebook@eyotband
Eyot/Photo: facebook@eyotband

Prvi naredni nastup EYOT će imati u petak, 27. jula na Zelenkovac Jazz festivalu u BiH, a publika u Srbiji će moći da ih čuje tek krajem oktobra, u okviru beogradskog Jazz festivala. U međuvremenu, sviraće u Rumuniji, Kini i Hong Kongu.

Pa zar onda nije baš precizan naš naslov… niški džezeri su, definitnivno, osvojili svet.

HL

Previous post

ŠTA ZNA KAMEN ŠTA SU 74 GODINE... Srećan rođendan ser Mik Džeger

Next post

Koja na promociji dvostrukog LP izdanja albuma "Opet.": Dugo smo čekali ovaj vinil, sad se osećam kao Đepeto u trenutku finalizacije Pinokija

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *