Home»Film»POZIV KOJI SE MALO KADA DOBIJA I GOTOVO NIKAD NE ODBIJA… Šerbedžija pozvan u članstvo Američke filmske akademije

POZIV KOJI SE MALO KADA DOBIJA I GOTOVO NIKAD NE ODBIJA… Šerbedžija pozvan u članstvo Američke filmske akademije

3
Shares
Pinterest Google+
Rade Šerbedžija/ Photo: Promo
Rade Šerbedžija/ Photo: Promo

Filmski i pozorišni glumac, muzičar i reditelj Rade Šerbedžija primio je poziv za članstvo u Američkoj akademiji filmskih umetnosti i nauke, koja okuplja filmske profesionalce iz celoga sveta, saopštilo je pozorište Uliks (Ulysses), čiji je Šerbedžija osnivač.

Članovi Akademije, između ostalog, učestvuju u selekciji filmova i odlučivanju o dobitnicima prestižne nagradne Oskar. Članovi su iz 57 zemalja.

Otvaranje sezone sa Vlatkom Stefanovskim i Miroslavom Tadićem na sceni

Svakoga leta Rade na Brionima nastupa u pozorištu Uliks, a ovogodišnju, 17. sezonu otvoriće 15. jula koncertom s dvojicom gitarističkih virtuoza Vlatkom Stefanovskim i Miroslavom Tadićem, uz goste Damira Urbana i violonistkinju Ivet Korneliju. U julu i avgustu Šerbedžija će nastupiti u ulozi Kreonta u predstavi “Antigona 2000 godina kasnije”.

Šerbedžija je ostvario više od 150 uloga u domaćim i stranim filmovima, medju kojima su i holivudski hitovi “Oči širom zatvorene”,  “Nemoguća misija 2”, “Svemirski kauboji”.

Njegov rediteljski filmski prvenac “Oslobođenje Skoplja”, u kojemu glumi i glavnu ulogu, prikazan je na više od deset prestižnih festivala u Evropi i SAD, a prošle godine je izabran kao makedonski kandidat za 89. dodelu nagrade Oskar u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku.

Šerbedžija se nedavno vratio iz Amerike, gdje je u martu i aprilu snimao film “Proud Mary”, u kojem mu je partner bio Deni Glover, a čija se premijera očekuje sledeće godine. Gostovao je u popularnoj TV-seriji “Crna lista” i bio na premijeri filma “The Promise” reditelja Terija Džordža, u kojem igra uz Kristijana Bejla i Oskara Isaka.

Izvor: Beta

 

Previous post

Stvarno dobar blues... Cotton Pickers 7. jula u klubu Sinnerman

Next post

Liam Galager potpuno izgubio kontrolu: Radije ću pojesti g**** nego da slušam U2

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *