Home»Muzika»Homeland»Rokenrol je živ dok su mu deca verna… Cactus Jack objavio novi singl “Jin i Jang”

Rokenrol je živ dok su mu deca verna… Cactus Jack objavio novi singl “Jin i Jang”

6
Shares
Pinterest Google+
Cactus Jack/ Photo: Facebook/ Cactus Jack
Cactus Jack/ Photo: Facebook/ Cactus Jack

Pančevački bend Cactus Jack objavio je novi singl pod nazivom “Jin i Jang”, digitalno izdanje muzičke kuće Metropolis Music dostupno na svim većim digitalnim platformama.

Cactus Jack postoji od decembra 1998. godine i posle tri godine isključivo klupskih nastupa, svirajući samo obrade svetskih rok hitova, bend se odlučio na “korak napred”.

Za izdavačku kuću One Records objavili su prvi CD “Discover”( 2002.) sa obradama pesama koji je pretstavljao omaž prethodnom radu benda, a nešto kasnije i multimedijalni maksi singl “Grad” sa tri autorske pesme i spotom za numeru “Nekada”.

Te iste 2002. svirali su kao podrška Ribljoj Čorbi na njihovoj turneji po zemlji, zaključno sa velikim koncertom na Karaburmi pred više od 35,000 ljudi.

Cactus Jack/ Photo: Facebook/ Cactus Jack
Cactus Jack/ Photo: Facebook/ Cactus Jack

Trend velikih svirki nastavio se i tokom 2003. godini kada je bend nastupao na EXIT festivalu, Beer Festu i kao podrška na koncertu Deep Purple na Sajmištu.

Uporedo sa ovim nastupima, Cactus Jack je gostovao i po klubovima širom zemlje. Tokom 2003. bend je objavio još jedan CD “Tribute to Deep Purple” (One Records), posle koga se definitivno okreće autorskom radu.

Album “Natural” sa 10 autorskih pesama i obradom “Hold me, thrill me, kiss me, kill me” U2 (“Model donjeg veša”), objavljen je za PGP RTS.

Posle 10 godina uspešne karijere, ekipa u – Stevan Birak-Bucko (gitara, bek vokal), Dragoljub Bogdanović- Paja (vokal), Dragan Živkovic-Pizzi (bubnjevi), Miodrag Krudulj (bas) i Mladen Gosić (klavijature), iza sebe ima pet objavljenih CD-ova i više os 500 nastupa.

Previous post

ABBA kakvu niste upoznali… U Londonu se otvara najveća izložba ikada o čuvenoj švedskoj grupi

Next post

MESTO MU JE UVEK BILO I BIĆE BLIZU NEBA: Lik Fredija Merkjurija na avionima norveške avio-kompanije

2 Comments

  1. zoraid
    04/07/2017 at 11:51 am — Reply

    Najbolja grupa,volimo ih Tešanj,obavezno gledati ako ste u prilici

  2. zoraid
    04/07/2017 at 11:57 am — Reply

    Napraviti autorsku pjesmu koja počinje sa “Ti i ja”a da ne vuče na Generaciju 5 mogu samo vrhunski umjetnici ako možda malo na nekoga liči onda mi vuče na Whitesnake,slušati svaki dan kao dnevnu dozu dobre muzike,Svaka čast

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *