Home»Muzika»Sven Vat, Modeselektor i Majkl Majer za trodnevni Apgrade Weekend od 7. do 9. septembra

Sven Vat, Modeselektor i Majkl Majer za trodnevni Apgrade Weekend od 7. do 9. septembra

3
Shares
Pinterest Google+

Ovogodišnji, treći po redu Apgrade Weekend trajaće tri dana, od 7. do 9. septembra, u dobro poznatom rovu ispod Vojnog muzeja na Kalemegdanu.

Sven Vat/ Photo: Promo
Sven Vat/ Photo: Promo

Svoj dolazak lično je potvrdio i jedan od lidera globalnog tehno pokreta Sven Vat, i to nakon što je pogledao prošlogodišnji “aftermovie”, uz želju da njegov prvi beogradski open-air bude upravo Apgrade Weekend.

U Beograd iz Berlina dolaze i tamošnji elektronski giganti Modeselektor, a pridružiće im se i Majkl Majer, vanserijski DJ i osnivač kultne etikete Kompakt.

I posle 50. rođendana svetska javnost i klaberi širom planete konstantno navode da je na vrhuncu karijere koja uvek ide dalje i više. Naravno, radi se o Papa Svenu.

Rekorder po dugovečnosti na Ibici (18 sezona Cocoon žurki) i osnivač jedne od najvažnijih izdavačkih kuća u istoriji elektronske muzike, Sven Vat je autor neprolaznih numera kao što su “Electrica Salsa” ili “Accident in Paradise”, i DJ u izvornom značenju reči, mozda i jedini među svetskim zvezdama koji je tokom 30 godina karijere celim svojim bićem uvek bio uz publiku.

Modeselektor/ Photo: Facebook @MDSLKTR
Modeselektor/ Photo: Facebook @MDSLKTR

Nakon što su čuli kako je prošle godine rov osvojio njihov kolega Recondite, za Apgrade Weekend su se zainteresovali i legendarni dvojac elektronske muzike – Modeselektor.

Osim što su omiljeni sastav Toma Jorka, Modeselektor su jedan od najvećih muzičkih simbola Berlina i njegovog nesputanog rejverskog karaktera, a dolaze pravo iz središta tamošnje scene, sa etikete BPitch Control, odakle su zajedno sa Apparatom lansirali i supergrupu Moderat.

Na Kalemegdan dolaze sa po mnogo čemu izuzetnim DJ setom, kojim su nedavno oživeli duh 90-ih u berlinskom Boiler Roomu.

Majkl Majer/ Photo: Facebook @michael.mayer.kompakt
Majkl Majer/ Photo: Facebook @michael.mayer.kompakt

Majkl Majer je DJ sa iskustvom koje obuhvata nebrojene nastupe na vodećim svetskim klupskim i festivalskim destinacijama dok njegova izdavačka kuća Kompakt svojim zvukom dominantno oblikuje muzičke trendove posednje dve decenije.

U Beograd dolazi u okviru svetske turneje povodom upravo objavljenog miks albuma za DJ Kicks serijal, koji pored obilja budućih klasika i Majerove nove produkcije, završnicu prepušta remiksu za Jona Hopkinsa, koji potpisuje upravo Moderat.

A ovako je bilo prošle godine…  ApgradeWeekend 2016 Aftermovie…

Ograničena količina trodnevnih kompleta po prvoj ceni od 1890 dinara za Parter i 2990 dinara za VIP Terasu, u prodaji je na svim blagajnama i putem sajtova Gigstix.com i Eventim.rs.

Previous post

Radiohead objavili "OKNOTOK 1997 - 2017" i spot za "Man of War"

Next post

I.R.S. predstavlja prvi singl sa rep kompilacije "Ubice"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *