Home»Muzika»Prvo dokumentarac, pa onda na koncert… Objavljen dokumentarni film “Chick Corea: The Musician”

Prvo dokumentarac, pa onda na koncert… Objavljen dokumentarni film “Chick Corea: The Musician”

3
Shares
Pinterest Google+
Chick Corea Elektric Band/ Photo: Promo
Chick Corea Elektric Band/ Photo: Promo

Kultni džez pijanista, Čik Korija održaće sa svojim Elektric Bandom ekskluzivni koncert, 1. jula u Kombank Areni.

Ovaj nastup je deo svetske turneje kojom Korija obeležava svoj 75. rođendan a na sceni Arene, u smanjenom, intimnijem prostoru, nastupiće sa vrhunskim imenima svetske muzičke scene Bend će nastupiti u sastavu: Čik Korija – klaviru, Dejv Vikl – bubnjevi, Džon Patitući – bas, Erik Marental – saksofon, Frenk Gambale – gitara

The Chick Corea Elektric Band/ Photo: Facebook @chickcorea
The Chick Corea Elektric Band/ Photo: Facebook @chickcorea

Kao sastavni deo proslave, snimljen je i objavljen dokumentarni film pod nazivom “Chick Corea: The Musician”, četvorosatni video materijal sa Čikovih nastupa među kojima je i proslava u Blue Noteu.

U ovom specijalnom dokumentarcu pojavljuju se istinske legende džeza – Herbi Henkok, Džon Meklaflin, Bobi Mekferin…

– Moji lični uspesi oduvek su bili rezultat toga što sam sledio svoja najdublja interesovanja, postepeno usvajao nova znanja o njima i tako uvećavao svoje sposobnosti – izjavio je nedavno Čik Korija o tajni svog uspeha i dodao:

– Moja “tajna” je da sam uvek učenik, nikad učitelj kao što ostali pretpostavljaju. Uvek sam davao sve od sebe da nađem umetnike i muzičare visokih sposobnosti i kreativnosti – da radim za njih i sa njima – i da posmatram kako oni postižu rezultate kako bih isto to primenio na sebe. Ovaj pristup je dobro uticao na mene.

Chick Corea Elektric Band/Photo: Promo
Chick Corea Elektric Band/Photo: Promo

Kao pijanista, kompozitor i vođa benda, Korija je dostigao kultni status na muzičkoj sceni i ušao u džez “Kuću slavnih”. Jedan je od najviše nominovanih umetnika u istoriji Grammy nagrada sa čak 63 nominacija i osvojena 22 priznanja kao i određeni broj Latino Grammy nagrada.

Od klasičnog stila do avangarde, bebopa do jazz-rock fusiona, dečijih pesama do kamernih i simfonijskih dela, Čik je dodirnuo zapanjujući broj muzičkih baza u karijeri poigravajući se sa bendovima koji razbijaju žanrove.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri sarađivao je sa velikim brojem istaknutih muzičara među kojima su: Majls Dejvis, Sten Gec, Dizi Gilespi, Herbi Henkok, Pako de Lusija, Geri Barton, Stivi Vonder, Čaka Kan…

The Chick Corea Elektric Band je jedan od nekolicine džez sastava koji su istinski uneli revoluciju u umetničku formu.

Ulaznice za ekskluzivni koncert ograničenog kapaciteta Chick Corea Elektric Banda koji će se održati 1. jula u Kombank Areni, u prodaji su po cenama od 2490 i naviše na blagajni Kombank Arene i Bilet centra Beograda kao i na svim prodajnim mestima mreže Eventim.

 

Previous post

Dishumanity i Metež obećavaju Nightmare Reality 9. juna u Domu omladine Kragujevca

Next post

POGLEDAJTE RUNDEKOVU VIDEO POZIVNICU ZA KONCERTE NA TAŠU I U KRAGUJEVCU

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *