Home»Kultura»Matine “NordArt 2017”: Iz Luke Beograd na najveću izložbu savremene umetnosti u Evropi

Matine “NordArt 2017”: Iz Luke Beograd na najveću izložbu savremene umetnosti u Evropi

4
Shares
Pinterest Google+

Tri umetnika mlađe generacije, Ivana Živić, Marko Kusmuk i Marijan Muškinja, odabrani su da predstavljaju Srbiju na NordArtu, međunarodnoj izložbi savremene umetnosti u Nemačkoj.

Povodom odlaska na manifestaciju koja je neformalno okarakterisana kao “severno Venecijansko bijenale”, umetnici žele da otvore vrata svog ateljea i da prisutnima prikažu radove u opuštenoj i prijatnoj atmosferi na matineu “NordArt 2017” u ponedeljak, 5. juna, od  20:00 časova u umetničkom ateljeu u Dunavskoj 86 (zgrada Luke Beograd).

Cilj ovog događaja je da pokaže kako Srbija ne zaostaje za svetom po kvalitetu umetničkog stvaralaštva, ali i da inspiriše kolege umetnike i mlade profesionalce da veruju u sebe.

Marijan Muškinja (Soulbox)/ Photo: Promo
Marijan Muškinja (Soulbox)/ Photo: Promo

NordArt se održava svake godine tokom letnjih meseci, a stručnoj javnosti je poznata kao mesto okupljanja afirmisanih savremenih umetnika pa je obavezna destinacija brojnih kustosa, kolekcionara, galerista i ljubitelja umetnosti.

Ivana Živić, Marko Kusmuk i Marijan Muškinja su umetnici koji u svojim radovima pokazuju različitu poetiku i senzibilitet u vizuelnom istraživanju i izrazu, ali je cilj njihove umetnosti srodan – svako na svoj način želi da probudi posmatrača iz letargične usnulosti svakodnevnice i da ga navede da porazmisli o dubljim životnim pitanjima.

Ivana i Marijan to čine kroz hiper-realistični prikaz subjekata čije facijalne ekspresije prikazuju čitav spekatar emocija, dok Marko posmatrača šokira ekspresionističkim koloritom u radovima velikih formata.

Previous post

Radiohead spotom za "I Promise" najavili reizdanje albuma “OK Computer”

Next post

"Is This the Life We Really Want?". Rodžer Voters objavio album posle 25 godina

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *