Home»Muzika»Koncert koji smo čekali dve godine… Qzama Quartet 14. juna na letnjoj sceni Bitefartcafea

Koncert koji smo čekali dve godine… Qzama Quartet 14. juna na letnjoj sceni Bitefartcafea

3
Shares
Pinterest Google+

Jedan od najboljih autorskih džez sastava iz Srbije, Qzama Quartet održaće koncert 14. juna na letnjoj sceni Bitefartcafea, posle pauze od skoro dve godine.

Qzama Quartet/ Photo: Promo
Qzama Quartet/ Photo: Promo

Na koncertu publika će moći da čuje kompozicije sa albuma “Portrait In Black And White”, kao i fjužn numere i najnovije aranžmane koje Qzama priprema za drugi album.

Kvartet čine mladi virtuozi Filip Bulatović, Luka Ignjatović, Peđa Milutinović i Pera Krstajić koji su svoje iskustvo stekli studirajući u inostranstvu, svirajući koncerte i snimajući albume sa najeminentnijim muzičarima iz Evrope i Amerike. Svaki član sastava ima i svoj samostalni projekat, a kao kvartet, prvi album “Portrait In Black And White” objavili su 2016. godine.

Qzama Quartet većinski izvodi kompozicije Bulatovića i Ignjatovića, koje se protežu od mejnstrim džeza i neparnih balkanskih ritmova, pa sve do fjužn fank zvuka.

Filip Bulatović/ Photo: Promo
Filip Bulatović/ Photo: Promo

Jedan od osnivača, kompozitor, producent i pijanista benda, Filip Bulatović, svoje prvo internacionalno uskustvo je stekao kao član nemackog Bujazzo Orkestra. Osim džez muzike, vodi i autorske pop projekte kao sto su singl “Love And Trust” i veliki funk sastav “Filip Bulatovic Funk Edition”.

Pera Krstić i Luka Ignjatović/ Photo: Promo
Pera Krstić i Luka Ignjatović/ Photo: Promo

Luka Ignjatovic, takođe kompozitor benda, jedan je od najtalentovanijih džez saksofonista u Srbiji, a svoj talenat je dokazao i kao najmlađi profesor saksofona na džez odseku muzičke akademije u Beogradu. Svirao je kao jedini predstavnih Srbije u Europan Saxphone Anslambe sa kojima je snimio album i nastupao širom Evrope. Pored Qzama Quarteta vodi i projekat sa Peđom Milutinovicem, Schime Trio sa kojim je nedavno snimio album.

Predrag Milutinović/ Photo: Promo
Predrag Milutinović/ Photo: Promo

Predrag Milutinovic, “prodigy” iz Kragujevca, sigurno je jedan od najtalentovanijih mladih bubnjara u Evropi. Svoj “gruv” zabeležio je na mnogobrojnim albumima jazz, funk i pop muzičara širom bivše Jugoslavije. Sve cešće nastupa u Hrvatskoj i Sloveniji sa muzičarima kao sto su Tomaz Gajst, Lenard Krecić, Luka Veselinović. Član je Vasil Hadžimanov banda i sastava David Binney Trio Avenija sa kojim je 2015. godine nastupao na prestižnom internacionalnom džez festivalu na Malti.

Pera Krstajić, najmlađi član benda, je stipendista Berklee College of Music, gde je nedavno ostvario pravo da kao prvi student iz Srbije ozvaniči svoj projekat “KAYMAK” na Berklee Youtube Channelu. Zajedno sa Predragom, član je sastava David Binney Trio Avenija, a sve češce i član Marko Đorđević sastava Sveti sa kojim je nastupao u mnogobrojnim klubovima u Njujorku. U Bostonu je jedan od najtraženijih studijskih bas gitarista, a istovreno je kontrabasista Darren Barrett Quarteta.

Ulaznice za koncert Qzama Quarteta kupuju se na samom ulazu u Bitefartcafe.

Previous post

Bogatstvo za gitaru... ali ne bilo koju: Legendarni "Wolf" Džerija Garsije prodat za 1,9 miliona dolara

Next post

Ipak mu nedostaju: Novi spot Liama Galagera skroz u fazonu Oasisa

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *