Home»Muzika»Pankburaški koncert za “Dane Vojvodine” u Božidarcu… Zbogom Brus Li, Samostalni referenti i Mamurlook

Pankburaški koncert za “Dane Vojvodine” u Božidarcu… Zbogom Brus Li, Samostalni referenti i Mamurlook

3
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Tradicionalna Vračar Rocks manifestacija godinama neguje kulturu i nasleđe regiona, pa će tako u petak, 2. juna, obeležiti i Dane Vojvodine.

A te večeri na bini Božidarca  – tri ska/punk benda. Koncerte će održati Zbogom Brus Li i Samostalni referenti uz podršku grupe Mamurlook. Ulaz je slobodan!

Samostalni Referenti/Foto: Promo, Filip Andrejević
Samostalni Referenti/Foto: Promo, Filip Andrejević

Beogradski Samostalni Referenti je najdugovečniji ska punk bend na ovim prostorima. Od okupljanja 1996. godine do danas, energične svirke ovog desetočlanog sastava redovno privlače brojne fanove njihovog muzičkog izraza i ljubitelje neumornog “skankovanja”.

Zvuk Samostalnih Referenata predstavlja autentičnu, plesnu mešavinu ska i pank muzike, sa izraženim duvačkim deonicama trube, trombona i saksofona, pojačanu violinom i harmonikom, instrumentima koji inače nisu uobičajena pojava u navedenim muzičkim pravcima.

Zbogom Brus Li/ Photo: Facebook @zbogombrusli
Zbogom Brus Li/ Photo: Facebook @zbogombrusli

Novosadski bend Zbogom Brus Li poznat je po energičnim svirkama, velikoj pozitivnoj energiji koju šire sa scene i živopisnim kostimima u kojima nastupaju.

Njihova muzika je spoj panka, roka i etno zvuka Vojvodine koju opisuju kao “punk-tamboura music”, a neverovatna kombinacija gitare i bubnjeva sa tamburom i begešom se retko gde može čuti.

Još jedan novosadski bend, Mamurlook, svojom svirokom će ekipu koja dođe u Božidarac dobro zagrejati za vrele nastupe ZBL-a i Referenata.

Previous post

Tako to rade Foo Fightersi... Isključili im struju, a oni uz pomoć 40.000 fanova završili koncert

Next post

"Otac" i "sin" udružili snage... Jovan Del Arno i Kojot objavili singl "Još ima nade"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *