Home»Kultura»Sven Markart – berlinski fotograf i legenda kluba Berghain dolazi u Beograd

Sven Markart – berlinski fotograf i legenda kluba Berghain dolazi u Beograd

3
Shares
Pinterest Google+

Nemački fotograf Sven Markart, boraviće u Beogradu tokom juna meseca u okviru projekta Artist in Residence.

Centralni događaj rezindenture biće njegova izložba pod nazivom “Future’s Past” koja se otvara u Velikoj galeriji KC Grada, 5. juna od 20:00 časova, a koja će biti upotpunjena pratećim programima.

Kao i u okviru svih rezidentura, umetnik će inspirisan našim gradom stvarati tokom svog boravka. Izložba traje do 17. juna 2017. godine.

Sven Markart/ Photo: Facebook/ Sven Marquardt
Sven Markart/ Photo: Facebook/ Sven Marquardt

Svako ko je ušao ili pokušao da uđe u čuveni berlinski klub Berghajn zna da je Sven Markart taj koji odlučuje da li ćete ući ili ne, a od 2007. godine zaslužan je za oblikovanje vizuelnog identiteta klupskog  labela “OstGut Ton”.

Sven Marquardt ima bogatu umetničku karijeru, koja počinje ranih osamdesetih u Istočnom Berlinu, radeći prvo kao asistent poznatog fotografa Rudolfa Šafera. Od 1986. kao samostalni fotograf publikuje svoj rad u mnogim poznatim nemačkim časopisima poput Das magazin, Der Sonntag, Neues Lieben, ali i izlaže samostalno i grupno

Sven je aktivan i na modnom polju, te je pre nekoliko godina dizajnirao limitiranu kolekciju majica za poznati brend Hugo Boss, a krajem prošle godine je bio glavni fotograf kampanje nemačkog brenda ITEM m6.

 

Previous post

Plant je napisao: "Any time now..." Da li se to okuplja Led Zeppelin?!

Next post

KONAČNO STIŽE "MRAČNA KULA": Pogledajte prvi trejler za film po kultnom romanu Stivena Kinga

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *