Home»Pulse»Reportaže»BAJKERSKI RAJ U SRCU GRADA: Ako volite motore i rokenrol… Moto Platz je ono mesto o kojem ste maštali

BAJKERSKI RAJ U SRCU GRADA: Ako volite motore i rokenrol… Moto Platz je ono mesto o kojem ste maštali

6
Shares
Pinterest Google+

Za Wurst Platz se već odavno da zna da je oaza rokenrol kulture usred grada, a odnedavno u neposrednoj blizini kluba otvoren je i Moto Platz, prostor za fanove besnih mašina na dva točka kakav Beograd verovatno nikada ranije nije imao.

Ovaj motoristički raj šredstavlja nešto između klasične radionice i galerije i namenjen je ozbiljnim motociklisitima, ali i onima koji su se moćnim dvotočkašima dosad divili samo na posterima i u magazinima.

Photo: Promo
Photo: Promo

Jedan od ljudi kojima je Moto Platz druga kuća je i Vukašin Brajić, muzičar koji sa svojim bendom već mesecima subotom u Wurtsu pravi najbolje rok svirke, pa nam je bilo sasvim logično da baš njega pitamo šta je ustvari projekat Moto Platz, kakva je njegova ideja…

– Moto Platz je deo ideje ciji je radni naziv Urban Platz. Sam Moto Platz je kreativna radionica i galerija, posvećena ljubiteljima motocikala, i mesto na kome mozete potpuno izmeniti i kastomizirati izgled i performanse svog motora, uz vašu ideju, ili savet naših majsotra, ili kupiti neki od već sređenih i gotovih motora – kaže Vukašin.

On dodaje da posetioci Moto Platza ne moraju i sami da budu stručnjaci za motore da bi uživali u onome što se u njemu nudi.

– Kao što sam već rekao, Moto Platz je i svojevrsna galerija u kojoj možete da vidite izložene motore, motociklističku opremu, i sve vezano za urbanu kulturu motociklizma. To je mesto za sve one koji su deo ove kulture, kao i za sve one koji to jednog dana žele da postanu.

Photo: Promo
Photo: Promo

Naravno, u beogradskom bajkerskom hramu najredovniji bi trebalo da budu – bajkeri. A šta oni mogu da očekuju u Moto Wurtsu…

– Bajkeri mogu da očekuju sve ono što i u drugim servisima mogu da dobiju, od najobičnijeg redovnog servisa svog motocikla, do komplikovanijih radova, ali ono sto Moto Platz izdvaja u odnosu na druge jesu upravo ta idejna rešenja i ljubav prema ovim mašinama.

Photo: Promo
Photo: Promo

Priču o Urban Platzu bi, pore rok kluba i bajgerske radionice-galerije trebalo da zaokruži i Tattoo Platz.

– Tattoo Platz je takođe deo Urban Platz ideje, ali nikako nije zaokruživanje iste, jer mi ideja imamo jako puno, i nadamo se da ćemo ih sve sprovesti u delo, mada je  Tattoo Platz je svakako sledeća stepenica na tom putu. Prostor je opremljen i uskoro počinje sa radom. Naravno, da ne bi to bio samo još jedan od Tattoo salona u Beogradu, ideja nam je da dovodimo strane poznate tattoo majstore kod kojih ćete moći da zakažete i uradite svoj jedinstveni tattoo.

O tome da li Urban Platz može u perspektivi da postane i veća priča od beogradske, i proširi se po čitavom regionu, Vukašin kaže da ne treba trčati pred rudu.

– Urban Platz je prava beogradska priča. Mesto gde će se skupljati svi oni koji cene i vole ovaj grad, i svi oni koje ovaj grad ceni. Urban Platz je centar grada, centar dešavanja i gradimo ga da bi bio centar gradske kulture. Šta će se dalje događati, vidićemo.

U svakom slučaju, Headliner.rs vam pomoću fotografija prvi prenosi delić atmosfere iz Moto Platza. Jer… rokenrol i motori…

Previous post

Borko Mitić večeras u Metropolisu... a to se ne propušta

Next post

E BAŠ NEĆU DA MORAM: Pogledajte u ovom crtaću kako nam društvo uništava kreativnost

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *